Средиземноморски циклон носи дъжд и сняг

1
Очаква ни студена декемврийска седмица
Очаква ни студена декемврийска седмица

Очаква ни студена декемврийска седмица

С придвижването на студен атмосферен фронт от северозапад и оформянето на зона с ниско налягане южно от нас, вятърът в неделя ще е студен и температурите ще се понижават, предава NOVA. Следобед термометрите ще се колебаят от 5-6 градуса в крайния северозапад до почти 20 градуса в югоизтока. Денят ще е облачен с валежи, които сутринта ще са краткотрайни и предимно в Северозапада, а в хода на денонощието ще продължат с по-голям интензитет към Централна и Източна България. Ще има и гръмотевична активност.

Застудяването привечер и през нощта ще обърне дъжда в сняг. Това ще се случи в планините с най-интензивен валеж с натрупване в Централна Стара планина. Ще вали сняг още в централния и източния Предбалкан, както и в североизтока. С по-малка вероятност ще превали слабо по някои високи котловини в Западна България.

Процесите ще продължат в понеделник до обяд в Родопите, Странджа, Сакар и като цяло югоизтока и тук-там по Черноморието с валежи от дъжд и сняг. В същото време от северозапад облаците ще се разкъсват. В Централна и Западна България ще има мъгли призори в котловините, низините и покрай водоемите. Дневни температури в понеделник - между 0 и 5 градуса.

Спрямо изминалите почти пролетни дни, първата пълна седмица на декември ще е по-студена, с облачно и динамично време. Почти без валежи ще е във вторник. Около четвъртък-петък се очертава развитие на циклон в Средиземноморието с валежи от дъжд и сняг. Ако се запазят текущите прогнози в периода се очакват по-интензивни снеговалежи с натрупване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари