Спряха ферибота между Свищов и Зимнич

0
Лошите метеорологични условия не позволят безопасното му движение в река Дунав
Лошите метеорологични условия не позволят безопасното му движение в река Дунав Снимка: Свищов Бизнес Новини / Facebook / архив

Лошите метеорологични условия не позволят безопасното му движение в река Дунав

Важно за шофьорите: Движението през граничния пункт Зимнич, на границата с България, беше спряно в неделя следобед поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщава News.ro, предаде агенция "Фокус".

Румънските власти спряха движението през граничния контролно-пропускателен пункт Зимнич в 14:30 часа, уточниха представители на Териториалния инспекторат на граничната полиция в Гюргево.

Мярката е предприета, тъй като при силен вятър фериботът, пресичащ Дунава, не може да се движи безопасно. Движението през ГКПП Зимнич ще бъде възстановено, когато метеорологичните условия позволят това.

По данни на българските власти на границата с Румъния:

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП "Русе", ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Кардам" и ГКПП "Никопол" на изход от България.

На ГКПП "Крушари" е възстановена пропускателната дейност на вход и на изход след отстраняване на проблем с електрозахранването.

Преминаването в участък от Дунав мост при ГКПП "Русе" се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари