Спрете шадраваните!

11
Може улиците и тротоарите да не са разчистени, но за сметка на това шадраваните работят
Може улиците и тротоарите да не са разчистени, но за сметка на това шадраваните работят Снимка: Димо Кирилов / Facebook

Спрете фонтаните пред ресторант Happy. Работят денонощно

Бисерка Георгиева апелира Община Русе да спрат шадраваните в центъра на града.

Днес, трети ден след "обилния" снеговалеж в Русе, някой от улиците и тротоарите в града все още не са разчистени. Това предизвика недоволство сред гражданите, които се оплакват от трудностите при придвижването.

"Може улиците и тротоарите да не са разчистени, но за сметка на това шадраваните работят, дори и при отрицателни температури", написа в социалната мрежа Димо Кирилов. "Въпрос на приоритети, както се казва", добави той.

Над 160 души са ангажирани с премахването на паднали дървета и клони в Русе. В дейностите са включени 60 служители от наличния състав на ОП „Паркстрой“ и близо 80 на „Вектор“, два екипа на дирекция „Обществен ред и сигурност“ към Община Русе и още два от Регионалната дирекция по горите. ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ също се включва със свои екипи. Това стана ясно на брифинга на кмета Пенчо Милков вчера.

„Не съм удовлетворен от работата на фирмата, която има задължение да почиства тротоарите. Не са мобилизирани всички хора, сили и средства по плана за зимно почистване. Ще вземем мерки това да не се случва при следващ снеговалеж“, заяви Милков и подчерта, че ще фирмата ще понесе санкции.

Входно-изходните точки на града са почистени, както и тези на малките населени места. Междуселищната пътна мрежа също е проходима в зимни условия, като се предприемат действия за допълнително почистване на определени стеснени участъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    Аз
    Аз да споделя....Вчера в парка 15 човека с един камион събираха клони....Да разяснявам ли. Принципът е един и същ като всичко друго в държавата, 2ма работят другите зяпат. Ако ги бяха разделили на групички в различни райони и камиона да минава и да прибира клоните сигурно щеше да е по-ефикасно... Няма да разказвам как един полусчупен клон беше насилствено откъртен вместо да се изреже... А да не си бяха взели резачките, но бяха излезли да събират клони....
  • 2
    15
    Сексуална мощ
    Жадраваните са еманация на мощта на Кмета. Зексуалната. Нека ПЪН Кова да лапа мощта на изхвърлената течност на.....жадраваните у Русито. Избрахте си: НЕВЕРНИК, разведен, изневеряващ, внук на Убиец, Дофтор някакъф калъф, НЕВЕРНИК родил се в Арабска държава, и т.н., ами търпете си го този СПЕРМАТОЗОИД Либийски.
  • 7
    14
    Наслука!
    Не ги спират градските шадравани, щото Общината ще пуснат шарани за Никулден - кой колкото си хване.
  • 5
    13
    Аз
    Защо да спират шадраваните? Защото на някой така му се иска? Аз пък искам шадраваните да работят цяла зима. Даже леко да подгряват водата да не замръзва.
  • 4
    12
    Това е положението
    Проблема е, че някой тъпак от общинското предприятие , въпреки прогнозата не се е сетил да източи водата от шадраваните. Сега те си работят, за да не замръзнат. Друг е въпроса , кой плаща това безхаберие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари