Спрете да ни замазвате очите с фестивали, а оправете транспорта!

4

Ние, от ПП"Възраждане"- Русе искаме да изкажем своето възмущение от нашия градски транспорт и в частност от фирма ,,ЕГГЕД’’.

Тя "осигурява" на русенци тролейбусен транспорт вече 9 години. За този период от време тази фирма и в частност Oбщината предоставят според много русенци некачествена услуга. Използването на стари тролеи, постоянно закъсняващи в тандем с работещи инфо-табели, когато пожелаят и показващи неточна информация не само заблуждават, но и дразнят пътниците. Тролеите, които сигурно са на 20 години и повече не осигуряват елементарни условия за пътуване. Искаме кмета и неговите подопечни да пътуват един ден в тези горещи дни и зимата. Не е нормално навън да е 35 градуса, а в тролея да е 40 градуса, все пак сме 21 век и такива елементарни неща като климатик в един тролей не би трябвало да са проблем. Те трябва да се осигурят от фирмата превозвач.

Къде е общината? Да контролира и санкционира тази фирма, че не си изпълнява качествено задълженията, все пак дяла на общината е 35% и би трябвало да има по-активна роля в управлението на тази важна за русенци фирма, и как е допуснала да се стигне до фалит на това предприятие. Кметът защо не е постановил навреме проверки, за да се избегне този край? Защо не изисква от тази фирма да си спазва задълженията по договор, иначе Общината отдава на концесия такъв важен дял от инфраструктурата и си прибира полагаемото и до там. Въпреки,че е главен акционер. Безхаберието и незаинтересоваността на дадени хора кара цял град да виси по спирките, независимо от времето и да губи нерви заради постоянните закъснения.

Според нас, когато си главен акционер в дадена фирма ти трябва да си изпълняваш съвестно задълженията, а в случая на Общината-тя е контролния орган, за да не се стига до там да се чуди, как да купи "ЕГГЕД‘‘ и да прави ново преустройство, което ще бръкне отново в джоба на русенци.

Защо допуска неговите съграждани да се возят в стари и негодни за работа тролеи? Нима Плевен са по-голяма община от нас, че си подновиха всички тролеи и пътниците пътуват на хладно през тези жеги, или община Бургас, които явно не са част от България, защото освен климатици имат вече и портове за зарядни устройства за телефон в тролеибусите. Молим, имащите власт да се сменят с един обикновен човек и да постоят да почакат и да видят, как се чака на 40 градуса през лятото или на -10 през зимата. По 10-15 минути за закъсняващите постоянно тролеи, които на инфо-таблото трябва да дойдат примерно в 8.20 часа, а той идва в 8.35 часа най-рано.

Защо другите общини успяват да си подновяват материалната база, а ние за 9 години не можем, и се налага да се возим в тролей сглобен от поне 3 негодни? Оказва се, че това е редовна практика тук в Русенска община. Крайно време е общината да се вземе в ръце и да вземе да си върши работата, за да не допуска недоволство на своите граждани, защото все пак на гражданите им писнало да им се замазват очите с поредния фестивал или друго мероприятие и да се обръща гръб на сериозните проблеми, които затрупват град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари