Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Кмете, „благодаря“ за скапаните спирки!

3

Проблемът не е от днес разбира се и хиляди русенци се сблъскваме с него почти всеки ден, но взе много да ми писва от това положение, което сме принудени да търпим.

Тези „нови“ спирки не стават за нищо! От всякъде вали и целите са мокри. За какъв заслон можем изобщо да говорим?

Вчера отивам да чакам автобус номер 18 на началната му спирка в квартал „Дружба 3“. Валеше лек дъждец, но как заварвам спирката – мокра отвсякъде. Не че държа много да седна на тази импровизирана пейка, но със сигурност възрастният мъж, който чакаше с мен, имаше нужда да поседне. То и да се стои прав не беше лесно, понеже е толкова разбито, че трябваше да се „паркирам“ в някоя от локвите.

И така в дъжда и на студа, понеже няма завет на тия „прекрасни“ спирки, си зачаках автобусчето. А то милото не си знае годините, а как изобщо още е в движение, ми е най-чудно.

Като някаква консервна кутия е, вътре се друсаш и чакаш нещо да ти изпадне … А парцалът за бърсане на пода разбира се и той се „вози“ до седалките в цялата си прелест – мизерен и несменян и той кой знае от кога.

Честно казано, то дето ми беше мокро, ама ми стана и срамно. Срам ме е, че в нашия град се излагаме така грозно с тези превозни средства. Е, вярно е, че тази линия не се изпълнява от общинската фирма ЕГГЕД, но пък те и тролеите са ни едни …поне трета употреба.

Аз в никакъв случай не обвинявам шофьорите – те си вършат работата – този даде билетче, тей де касова бележка. Обществена тайна е, че в линии като 18, 28, спокойно могат да ти дадат и вече използвана такава. Друг проблем е и че много често апаратите за чекиране на картите за градския транспорт са омотани в тиксо и не могат да бъдат използвани. Защо ли …?

Кой контролира тези превозвачи и услугите, които ни предлагат? Кой допуска това плачевно, жалко положение?

До кога русенци ще бъдат третирани като хора втора ръка. Нима не заслужаваме по-прилични автобуси и тролеи?

Явно НЕ, кмете!

Хайде да видим, сега като купихте ЕГГЕД, дали ще купите и някакви нови тролеи? Защо ли се съмнявам в това?

И да не забравя накрая да "благодаря" на кмета за бричките, в които се возим и за скапаните спирки, на които ги чакаме!

Автор: К. Х.
(Автор: К. Х. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари