Спортисти с увреждания от Русе участваха на Държавното първенство по спортна стрелба

2
Двамата параспортисти вече се готвят за участие в останалите състезания до края на годината
Двамата параспортисти вече се готвят за участие в останалите състезания до края на годината

Двамата параспортисти вече се готвят за участие в останалите състезания до края на годината

Русенският клуб „Олимп – спортът е равнопоставен“ се представи достойно на Държавното първенство по спортна стрелба за хора с увреждания, което се проведе на 18 октомври в Пловдив. Русенските участници в него бяха Лора Иванова и Алкан Далкаран.

Лора е с трайни увреждания на долните крайници, а от 3 години се бори с рак на гърдата, вследствие на което лявата и ръка е обездвижена. С много подготовка и воля, тя успя да завоюва пето място в категорията SH1 за жени, като спечели 75 точки.

Алкан е в мъжката група за хора с увреждане на долните крайници. За пореден път той представи достойно Русе, завоюва 55 точки и се класира на престижното 11-то място.

Двамата параспортисти вече са в Русе и се готвят за участие в останалите състезания до края на годината.

СК „Олимп – спортът е равнопоставен“ е благодарен на Теодор Тодоров от СК по стрелба „Дунав“ за подкрепата и съвместната работа, за която има уверение, че ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари