Спорове за срока на доставка бавят договора за електробусите в Русе

0
Това стана ясно от изказване на зам.-кмета Димитър Недев пред Общинския съвет
Това стана ясно от изказване на зам.-кмета Димитър Недев пред Общинския съвет

Спорове за срока на доставка бавели подписването на договора за електробусите.

Това стана ясно от изказване на зам.-кмета Димитър Недев пред Общинския съвет, по време на дебата за увеличаване капитала на „Общински транспорт Русе“, предава TVN.

По думите му, първоначалната договорка била за 540 дни докато настояването на Общината било за 360 дни, толкова, колкото е срокът за доставка на новите тролейбуси.

Подготвя се подобряване състоянието на част от токоизправителните станции на тролейбусната мрежа, което ще подобри експлоатационните им качества, но това най-вероятно ще стане през следващата година 500 хил. лева са отделени за изграждане на база в европейския проект. Ще има 20 зарядни станции за електробусите и за един трафопост. Ако в новия програмен период няма възможност, то ще се търси начин за финансиране изграждането на депо, каза още зам.-кметът.

Малко по-късно общинските съветници взеха решение за ОП „Общински транспорт Русе“

То касае регистрирания капитал на „Общински Транспорт Русе“ ЕАД от 1 176 000  лева, разпределен в 11 760 поименни налични акции с право на глас с номинална стойност 100 лева всяка на 2 301 000 лева, разпределен в 23 010 поименни налични акции с право на глас с номинална стойност 100 лева всяка, чрез вноска от 1 125 000 лева, от които 874 339,29 лева вземане по текущ заем от Община Русе и 250 660,71 лева реална парична вноска.

От общинска администрация настояват за по-строг контрол и мониторинг върху разпределянето на средствата за градския транспорт.

Точката предизвика дебат между съветниците и някои от тях изразиха мнение, че за да се увеличат проходите на предприятието, е необходимо то да изпълнява цялата транспортна схема на гр. Русе

Повдигна се и въпросът за това как коронавирусът се е отразил на градския транспорт в Русе и че през за периода от месец март тази година, е отчетен спад  от 70 до 50 %. В месец август възстановяването е на 90% спрямо миналогодишните резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари