Спор за деца, тормоз, смърт: Какво знаем за убийството на Пейо Пеев

0
История за сложни взаимоотношения, завършили с фатален край
История за сложни взаимоотношения, завършили с фатален край Снимка: Личен архив

История за сложни взаимоотношения, завършили с фатален край

Млада жена ражда дете от приятеля си, с когото е разделена. Впоследствие има връзка с друг мъж, забременява отново, но се разделя и с него. Преди да роди за втори път, се омъжва за бащата на първото си дете. Накрая той е убит, а за убийството са обвинени съпругата му и нейната майка.

Петък, 19 януари 2024 г. край пътя за хижа "Алеко" на Витоша е намерен частично опожарен автомобил, в който има труп на мъж. Първоначално МВР не съобщава за случая. За него се разбира два дни по-късно, когато от вътрешното министерство информират пред БТА, че става въпрос за убийство и за него са задържани съпругата на жертвата и майката на жената, пише радио Свободна Европа.

Официалната версия, разпространена в неделя от полицията, гласи, че мотивът за убийството е спор за родителски права. Появява се и неофициална информация, че мъжът е удушен в колата, а в последствие тя е изоставена и е направен опит да бъде запалена, за да бъдат прикрити евентуални следи от извършителите на престъплението.

В понеделник става ясно, че убитият е 44-годишният Пейо Пеев, обвинена като физически извършител на убийството е тъщата му Красимира Трифонова, а съпругата му Габриела Славова - е обвинена за това, че му е попречила да слезе от колата, докато майка ѝ го е душила.

Софийският градски съд (СГС) задържа за постоянно в ареста Трифонова, но пуска под домашен арест дъщеря ѝ, за да може да се грижи за двете си деца - на 6 години и на 4 месеца.

Макар че заседанието е засекретено по преценка на съда заради обсъждане на факти от интимния живот на замесените, впоследствие става ясно, че ключов по делото е видеозапис от камера в района. На него се вижда автомобилът на жертвата в момента на убийството. От кадрите става ясно, че убитият мъж се съпротивлява. Той седи на шофьорското място, до него е съпругата му, а тъщата му е зад него.

Впоследствие Славова слиза от колата, а Трифонова се премества на шофьорското място и потегля. Ден по-късно автомобилът е открит частично опожарен над столичния кв. "Драгалевци".

Сложни отношения

В историята се появява втори мъж. Това е Велико Минков, който е имал връзка със Славова, след като тя ражда детето си от Пеев и се разделя с него. По време на връзката ѝ с Минков тя забременява отново, но се разделя и с него. Още преди да раждането на второто дете, Минков прави постъпки, за да го припознае. Тогава разбира, че междувременно Славова е сключила брак с Пеев, бащата на първото ѝ дете.

Това стана ясно от няколко медийни участия на Минков и адвоката му Пламен Борисов. Юристът обясни, че бракът е усложнил допълнително ситуацията, тъй като българското законодателство по презумпция присъжда детето на мъжа, с когото майката има брак в момента на раждането.

Самият Минков твърди, че е комуникирал с Пеев преди убийството и мъжът на Славова е бил на мнение, че второто дете трябва да бъде припознато от биологичния му баща. Славова и Трифонова обаче не са били съгласни. Затова Минков дори не е виждал 4-месечното бебе.

Получавал съм такива смразяващи съобщения от Габриела, заяви Велико Минков

"Получавал съм такива смразяващи съобщения от Габриела. Не мога да ги цитирам дословно, но беше нещо от сорта на: "Омразата ли, завистта ли са ти стиснали гърлото и кислород не минава в никаква посока. Разбирай го, както искаш". Това беше. Месеци преди убийството съм получавал такова съобщение и не съм го взимал насериозно", разказа Минков пред Нова телевизия във вторник.

Тези обстоятелства частично бяха потвърдени и от адвокатката на тъщата - Велика Андонова. В сряда тя коментира пред бТВ, че пред нея Славова е казала, че второто ѝ дете не е от Пеев, но при сключването на брака помежду им той се е съгласил да го гледа като свое.

"Не знам какво означава това, но знам, че има висящ спор кой е бащата", уточни юристката.

Тя отрича двете обвиняеми и убития мъж да са били в лоши отношения и съпругата и тъщата му да са ограничавали достъпа му до децата.

Междувременно неговата адвокатка Миглена Балджиева заяви пред Нова телевизия в сряда, че десетина дни преди убийството той ѝ е написал съобщение, че се опасява, че Славова го е дрогирала или упоила в опит да го изкара наркоман и да му вземе родителските права.

От съобщението, която тя прочете в ефир, става ясно, че по време на среща между Пеев и Славова той е пил от донесен от нея топъл шоколад, след което му е прилошало. Впоследствие си е направил изследване, но Балджиева няма представа какви са резултатите от него.

Тя уточни, че двете деца в момента са при майката на Пейо Пеев и предстои оформяне на документацията от социалните служби те да останат при тях на този етап.

По думите на адвокатката нейният клиент е знаел, че не е биологичен баща на второто дете на Славова, а бракът му с нея е бил фиктивен. Балджиева каза, че двамата не са живеели заедно, но сключвайки го, убитият мъж най-вероятно се е надявал да има възможност да вижда своето дете по-често.

"Мисля, че това е един човек, който е жертва на психологическо насилие от страна на майката на неговото дете", обобщи юристката.

Кои са замесените

Обвиняемата като физически извършител на убийството Красимира Трифонова е дипломат. Тя е бивш консул в Тайланд, където се замесва в скандал преди повече от десетилетие.

Тогава в Банкок временно няма български посланик, а след назначаването на Камен Величков за такъв, между Трифонова и него възниква конфликт. Стига се дори до жалба от нейна страна, че той я е дискриминирал и е упражнил сексуален тормоз върху нея.

Резултатът е, че Величков е отзован, а по късно Комисията по дискриминация обявява, че твърденията на Трифонова са недоказани. По това време външен министър е Николай Младенов, който в крайна сметка решава посолството да бъде закрито.

След като стана ясно, че Трифонова е обвинена в убийство, от външното министерство съобщиха пред БНТ, че започват процедура по нейното освобождаване.

Дъщерята на Трифонова - Габриела Славова, е бивша общинска служителка в Бургас. Участвала е и в предишни парламентарни избори като кандидатка в листа на "Продължаваме промяната" (ПП).

От партията се разграничиха от Славова с уточнението, че тя не е била неин член, а само е присъствала "на учредителното събрание на партията и е била на последно място в бургаската листа".

Убитият Пейо Пеев е възпитаник на немската гимназия в София и дипломиран в Германия авиоинженер.

Велико Минков, който претендира за родителските права над второто дете пък е бивш депутат от ПП.

Определените от СГС мерки за неотклонение на двете обвинени в убийство жени не са окончателни и подлежат на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари