Спирката на "Товарна гара" се превърна в бунище

0
От Национална компания "Железопътна инфраструктура", в чийто сервитут попада обектът, поеха ангажимент да изчистят района до вторник тази седмица
От Национална компания "Железопътна инфраструктура", в чийто сервитут попада обектът, поеха ангажимент да изчистят района до вторник тази седмица Видео: КИС 13

Миналата седмица ви показахме бунището в което е започнала да се превръща ЖП спирката на Товарна гара в Русе.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), в чийто сервитут попада обектът, поеха ангажимент да изчистят района до вторник тази седмица. Това беше вчера, а днес мястото изглежда по същия начин както го заварихме и миналата седмица.

От заместник-кмета по комунални дейности Наталия Кръстева разбрахме, че от НКЖИ не са почистили спирката, тъй като не могли да си подсигурят хора за тази дейност. Дали са уверение, че това ще бъде направено до края на седмицата, а ние ще следим дали това ще се случи.

Междувременно на запитване от телевизия КИС 13 във връзка с лошото състояние на спирката, от НКЖИ ни отговориха, че са запознати със ситуацията. Още през миналата година е била проведена среща между представители на поделенията в системата на Компанията на регионално ниво.

Били са обсъдени конкретни мерки и начин на изграждане на нов перон, навес, подходи и рампи за трудноподвижни лица. В НКЖИ са наясно, че спирката се използва от значителен брой пътници и за осигуряване на по-добра достъпност е необходимо да се пристъпи към изграждане на нови съоръжения.

Информираха ни, че е съставена необходимата документация за започването на строеж съгласно Закона за устройството на територията. Поради недостиг на финансови средства, обаче, към момента не са извършени дейности по проектирането и изграждането на перон. НКЖИ уверяват, че всички подобрения ще бъдат включени в титулния списък на Компанията при първа възможност и с приоритет за реализиране.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари