Спирка "Товарна гара" - мизерия в очакване на влака!

0
В бунище се превръща районът на ЖП спирката край Товарна гара в Русе
В бунище се превръща районът на ЖП спирката край Товарна гара в Русе Видео: Кис 13

В бунище се превръща районът на ЖП спирката край Товарна гара в Русе. Пътниците, които вземат влак оттам са предимно студенти, заради близостта с Русенския университет. Не липсват обаче и възрастни хора, които пътуват до селата, често натоварили багажа си на колички.

Тъй като там няма изграден перон с лесен достъп, на хората им се налага да вървят по камъните. Те дори не се надяват нещо да се промени, тъй като става дума за ЖП спирка, за която трудно биха се намерили пари да бъде обновена.

Силно впечатление прави, и че наоколо е пълно с боклуци, най-вероятно изхвърлени от пътниците или направо от влака или докато чакат на спирката. 

Направихме запитване до Общината кой има ангажимент да поддържа района на ЖП спирката. Оказа се че тя попада в сервитута на компанията, която се грижи за инфраструктурата. След сигнала на КИС 13, заместник-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева изпратила комисия с представител на железопътната компания, която да извърши проверка на място.

Имаме уверението, че районът на ЖП спирката ще бъде почистен до вторник идната седмица. Ние ще следим дали това ще се случи. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари