170 тона отпадъци изнесоха от незаконно сметище в Тракцията

0
За почистването на нерегламентирани сметища ежегодно се отделят повече от 250 хиляди лева от общинския бюджет
За почистването на нерегламентирани сметища ежегодно се отделят повече от 250 хиляди лева от общинския бюджет Снимка: Община Русе

Поредното нерегламентирано замърсяване в Русе почисти общинското предприятие „Паркстрой“, съобщиха от администрацията

В продължение на няколко дни при подходящи метеорологични условия служителите му извършваха ръчно и машинно събиране и товарене на отпадъци в местността „Тракция“ в Русе. При изнасянето на всички 177,9 тона са направени 45 курса на товарната техника и изразходвани 28 машиночаса.

За почистването на нерегламентирани сметища ежегодно се отделят повече от 250 хиляди лева от общинския бюджет. В голямата си част отпадъците са строителни, затова Община Русе припомня, че едрогабаритните такива като матраци, мебели и санитарен фаянс се приемат безвъзмездно в регионалното депо. За допълнителна информация гражданите могат да позвънят на телефон 0897 84 80 22, лице за контакт Петър Димитров. На тяхно разположение е и „Инсталация за оползотворяване на строителни отпадъци“ с оператор „Астон сервиз“ ООД. Въпроси могат да се отправят на телефон 0889 25 06 96, лице за контакт Ивайло Раднев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари