Спират редица влакове по маршрута на теснолинейката

6
Първият от модернизираните в "Експрес сервиз" - Русе локомотив се повреди
Първият от модернизираните в "Експрес сервиз" - Русе локомотив се повреди Снимка: Галин Йорданов / Фейсбук

Повреди в подвижния състав налагат промените, аварирал е и първият основно обновен локомотив

Български държавни железници спира част от редовните влакове по най-високата жп линия на Балканите - Родопската теснолинейка. С поредица извънредно и планово отменени влакове държавното предприятие започва летния сезон по теснолинейката поради множество повреди в подвижния състав, съобщиха от сдружение “За теснолинейката“.

До 13-ти влакове "Марица" Септември-Аврамово-Септември се отменят поради недостиг на технически изправни локомотиви за обслужване на всички влакове по линията. Това значи, че в 10:55 ч. от Септември и в 12:29 от Велинград влакът няма да пътува, както и обратно в 14:00 от Аврамово за Септември и в 15:20 ч. от Велинград надолу. Останалите влакове се очаква да пътуват, ако трите локомотива в движение издържат на горещините и пълните вагони с пътници.

Освен повредените локомотиви, по които се работи в депо Септември, въпреки липсата на резервни части, там стои и чисто нов локомотив, който не се движи само защото още не са му готови документите в Изпълнителна агенция "Железопътна администрация". Сред повредените сериозно е и първият от модернизираните в "Експрес сервиз" - Русе локомотив, който се надяваме, че е в гаранция и ще бъде поправен по-скоро. Части чака друг локомотив, който е почти готов след основен ремонт, допълват от сдружението.

Така БДЖ отменя влакове, за които взима субсидия, наема автобуси, с които да вози малката част пътници, за които е все едно типът превозно средство, защото повечето идват заради влака и се отказват при липсата му, а за капак на всичко това здрав, тестван и надежден локомотив си почива в халето, защото някъде по канцелариите на ИАЖА трябва да го лицензират, въпреки че е готов отпреди седмици.

И тук остава да кажем на вас, драги туристи, стискайте палци останалите 3 локомотива в движение да удържат на напрежението в следващите 8 дни, обслужвайки всички останали влакове по линията, както и служителите в депото да успеят да върнат "в играта" поне един от счупените ветерани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари