Спецакция на полицията в Русе

2
Спипани с наркотици са няколко русенци, беленчанин, разградчанка
Спипани с наркотици са няколко русенци, беленчанин, разградчанка

В хода на провежданите през последните два дни специализирани полицейски действия срещу разпространението на високорискови наркотични вещества на територията на ОДМВР – Русе, служителите на реда са установили няколко случая за притежание на наркотици. 

В понеделник в русенския квартал „Цветница“ служители от Второ РУ са установили и извършили проверка на 21-годишен русенец, при която в него са намерени наркотични вещества с тегло около 4 гр. Направеният полеви наркотест е показал положителна реакция за марихуана. Работа по случая продължава, като е заведена преписка.

Същия ден около 19:30 часа на улица в централната част на гр. Русе криминалисти от областната дирекция са установили 20-годишен който носел в себе си 5 топчета, съдържащи амфетамин и електронна везна. По този случай също е започната проверка и работата продължава.

Вчера при специализираната полицейска операция по линия наркотици, провеждана и на територията и на РУ – Бяла, служителите от районното управление при извършваните проверки са установили 40-годишен от беленско село, който държал в себе си 2 грама марихуана. Мъжът предал наркотика на полицаите, а случаят е документиран като е заведена преписка с оглед престъпление по чл.354а, ал.1 от НК и работата по него продължава.

По друг случай от вчера, свързан с притежание на наркотици, в Първо РУ е започнато досъдебно производство. Около 15:00 часа, на улица в централен квартал на града, криминалистите са установили и задържали 24-годишен мъж. В него е имало цилиндрична кутийка с четири пакетчета бяло кристалообразно вещество, като при извършен полеви тест то е реагирало на "амфетамин". Младият мъж е предал наркотика на полицаите, а срещу него е започнато дознание за престъпление по чл. 354а, ал.1, от НК.

Вчера вечерта криминалисти от Първо РУ, при проверка на адрес в централната част на град Русе, са установили и 26-годишна жена от Разград която е имала около 100 грама зелена на цвят суха тревна маса, реагираща при полеви тест на марихуана, свита цигара, електронна везна и гриндери. Те са били предадено на полицаите. По този случай е образувано бързо производство престъпление по чл.354а, ал.3 ор.2, т.1 от НК.

Полицаи от Второ РУ при проверка на лица в квартал „Родина“ са установили 18-годишен младеж от Русе, у когото са открити около 3 грама наркотици, които при полеви тест са реагирали на марихуана. Този случай също е документиран в преписка и работата по изясняването му продължава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари