Спешни медици носиха на ръце два километра пострадала туристка

0

Гордея се с хората в спешния център. Колегите са изключителни, заяви директорът на ЦСМП - Габрово

Лекар и шофьор на линейка вървяха пеша 4 км през гората в габровския Балкан, за да спасят пострадала туристка. На връщане те я носиха на носилка. Това съобщиха от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

Нашите герои са д-р Мирослав Йорданов и шофьорът на линейката Климент Велев. Макар и от компанията на пострадалата да са поискали да помогнат, двамата свалили пострадалата сами, тъй като са отговорни хора". Това коментира директорът на Центъра на спешна медицинска помощ в Габрово д-р Георги Шандурков, цитиран от clinica.

Инцидентът е от преди седмица и се е случил над комплекс „Люляците" недалече от село Дебел дял. Жената се качила в планината заедно с колегите си от домашния патронаж при община Бургас, които провеждали там тиимбилдинг. Денивелацията по екопътеката обаче се оказала голяма, тя се подхлъзнала, изпищяла от болка и се свлякла на земята. Колегите ѝ се обадили на телефон 112.

Линейката дошла за по-малко от 20 минути, но не могла да достигне мястото, където била пострадалата. Тогава д-р Йорданов и шофьорът Велев взели носилката и поели пеша нагоре в планината. След като лекарят шинирал пострадалата, двамата внимателно я свалили до автомобила.

Гордея се с хората в спешния център. Колегите са изключителни. Не само екипът, който вървя през гората 4 км пеша, носейки жената, всички са невероятни", коментира директорът на центъра д-р Георги Шандурков. Независимо, че не всичко е идеално в системата на спешната помощ, те работят самоотвержено, като лекари не само по диплома, но най-вече по призвание.

"Шофьорите ни са обучени и винаги са им помощ", допълни директорът. Той поясни, че на подобни тежки инциденти и на трудно достъпни места хората от ЦСМП се отзовават поне по един път всеки месец, но просто не шумят за тях. „На нас не ни трябва медийна слава, а повече лекари. Засега успяваме да направим графиците благодарение на това, че има млади колеги, които работят при нас на втори трудов договор. Точно такъв е и д-р Мирослав Йорданов, който беше в екипа, спасил жената в планината", каза още д-р Шандурков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Случва се
    Може би за пръв път излиза от аквариума си/саксията си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари