Спасиха куче, оцеляло 23 дни под отломките в Антакия

2
Кучето Алекс е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия, а собственикът му също е оцелял от трусовете
Кучето Алекс е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия, а собственикът му също е оцелял от трусовете Снимка: Туитър

Кучето Алекс е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия, а собственикът му също е оцелял от трусовете

Куче бе спасено след 23 дни под отломките на срутила се сграда при разрушителните земетресения на 6 февруари в град Антакия, окръг Хатай, Южна Турция, предадоха турските медии, цитирани от БТА.

По информация на новинарската агенция Доган кучето е било спасено вчера от екипи на община Сейдишехир (Коня), които са пристигнали в Антакия след унищожителните трусове.

Спасителите са чули вчера лай на куче изпод отломките на срутено здание, след което веднага е била предприета спасителна акция. Малко по-късно то е било извадено живо.

Кучето Алекс е било предадено на турската Федерация за защита на животните (HAYTAP), след което е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия.

Собственикът на кучето Мурат Аръджъ благодари на спасителите за акцията.

Град Антакия е сред най-тежко засегнатите зони при трусовете от 6 февруари. Много части на града са напълно изравнени със земята.

Днес в Антакия бе регистриран пореден трус с магнитуд 4,8 (по данни на сеизмологичната обсерватория Кандилли). Според информация на правителствената Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) трусът е бил с магнитуд 4,4.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари