Спасители продължават да вадят оцелели деца изпод руините в Турция

0
10-годишно момиче беше спасено в Антакия, след като се наложи медици да ампутират ръката му
10-годишно момиче беше спасено в Антакия, след като се наложи медици да ампутират ръката му Видео: Euronews Bulgaria

10-годишно момиче беше спасено в Антакия, след като се наложи медици да ампутират ръката му

10-годишно момиче беше спасено в Антакия, провинция Хатай, на 90-ия час след опустошителното земетресение, разтърсило Югоизточна Турция и Северна Сирия.

След установяване на контакт с детето спасителите са работили непрестанно 32 часа, за да разчистят проход до него. Наложило се медиците да ампутират ръка на детето, за да го освободят от развалините.

Час преди това спасителите извадиха живо 17-годишно момиче в провинция Адъяман. Медици бързо я отнесоха с носилка до чакащата линейка, информира Euronews Bulgaria.

В Малатия пък бе извадено живо 7-годишното момиченце Миран Гюл, след като цял ден спасителите работиха, за да стигнат до него. То било затрупано под руините на 7-енажен жилищен блок, в който живеело.

20-годишен младеж беше спасен в Кахраманмараш на 88-ия час след земетресението от спасители на Фондация за хуманитарна помощ.

В Адъяман хора скърбяха за загубата на своите близки, докато някои от загиналите бяха погребани. Тела продължаваха да пристигат на гробището в покрайнините на града.

Иска ми се аз да бях умряла, а децата ми да останат живи“, казва жена, загубила своите деца в земетресението.

Адъяман бе един от многото окръзи в югоизточна Турция, засегнат силно от земетресението от 6 февруари.

Бедствието удари район, който е дом на 13.5 милиона души в Турция и неизвестен брой в Сирия и надхвърля като дължина разстоянието от Лондон до Париж.

В Турция общият брой на загиналите надхвърли 17 600, а в Сирия е над 3300.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари