Спад на руската рубла под натиска на поевтиняването на петрола

1
В ранния следобед рублата загуби 0,9 на сто до 75,98 за долар
В ранния следобед рублата загуби 0,9 на сто до 75,98 за долар

В ранния следобед рублата загуби 0,9 на сто до 75,98 за долар

Руската рубла загуби днес още от стойността си под натиска на спада на цената на петрола и на фона на поредните търгове на дълг, проведени от финансовото министерство, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

По-късно тази седмица се очаква руската централна банка да излезе с решение за лихвените проценти, като се очаква запазването на сегашното ниво от 7,5 на сто и евентуалното им повишение през следващите месеци.

В ранния следобед рублата загуби 0,9 на сто до 75,98 за долар, но поскъпна с 0,3 на сто спрямо еврото до 80,39 евро. Спрямо юана рублата загуби 0,5 на сто до 10,99 на сто.

Петролът сорт Брент, основен еталон за руския износ, днес падна с 2 на сто до 75,9 долара за барел, което е най-ниското му ниво от средата на декември м.г.

Вчера рублата се покачи до най-високото си ниво спрямо долара от началото на март, подкрепена от продължаваните разпродажби на валутни резерви, за да бъдат компенсирани недостатъчните приходи от износ на газ и петрол. За периода 7 март - 6 април е планирана продажбата на валута на стойност 5,4 милиарда рубли дневно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    daskal
    Нека подпомогнем рублата! Обръщайте спестяванията си в рубли!
  • 5
    2
    овчар
    купувам рубли за изолация на обора
  • -3
    1
    Ванка с танка
    Това е фейк,руското никога не може да се срине.Долара е на колене,даже вече лети в пропастта.Рублата сега ще го стане 99 копейки за долар,само Путя да изтласка от Европа ЛГБТ и нацистите....Ватенки скоро време всичко ще ви се върне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари