"Сова Харис": Шест партии влизат в Народното събрание

2
Под четирипроцентовата бариера остават „Български възход“ с 3,9% и „Има такъв народ“ – с 2,9%
Под четирипроцентовата бариера остават „Български възход“ с 3,9% и „Има такъв народ“ – с 2,9%

Под четирипроцентовата бариера остават „Български възход“ с 3,9% и „Има такъв народ“ – с 2,9%

Шест партии биха влезли в Народното събрание, показват данните от национално представително проучване на агенцията „Сова Харис“, предава БТА.

Изследването е осъществено в периода 18 - 24 март 2023 година сред 1000 български граждани, по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%.

Почти 26% от респондентите (25,9) заявяват, че биха гласували за ГЕРБ-СДС, а 24,6% - за „Продължаваме промянатаДемократична България“. На трета позиция, с 12,8 % подкрепа, се нарежда „Движението за права и свободи“ (ДПС), следвано от „Възраждане“ с 12,6%. Коалицията „БСП за България“ би получила 7,8 % от гласовете, а коалицията „Левицата!“ – 4,1%. Под четирипроцентовата бариера остават „Български възход“ с 3,9% и „Има такъв народ“ – с 2,9%.

От респондентите 42,4% заявяват, че със сигурност ще гласуват на предстоящите на 2 април парламентарни избори. Това означава, че до урните се очаква да отидат между 2,7 и 2,8 млн. души, посочват от „Сова Харис“.

По данни на агенцията 57,7% от респондентите не очакват парламентарните избори да излъчат стабилно управление, което да преведе страната ни през кризата. Според 48,8% от хората, участвали в проучването, служебното правителство ще осигури условия за провеждането на честни и демократични парламентарни избори.

Изследването разглежда и кои са най-големите проблеми в страната в момента. Според 20,5% от участвалите в допитването хора инфлацията е най-сериозният проблем, следван от високите цени и спекулата – според 17,8%. Малко над 13% от хората посочват политическата криза като най-сериозен проблем, а 1,3% - ниските доходи и бедността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    До всички
    Ще гласувам за най-малкото от всички възможни злини. Ще гласувам за повече сигурност. Ще гласувам за този, който последно направи промяна на заплатата ми, макар и с жалките 10 %, но все пак я промени. През много далечния януари 2021 година. Досете се за кого. Аз ще кажа за кого НЯМА да гласувам. - НЯМА да гласувам за Кирчо и Кокорчо, защото ни излъгаха, нарушиха Конституцията и вчера най-нагло Киро Канадеца каза, че не бива да облагаме свръхбогатите, които забогатахя на наш гръб, както и че това не било публични приходи; - НЯМА да гласувам за ДеБилите, защото са бояджии и фурнаджийски лопати. Вярно е, че повечето от нас сме убедени, че е нужна реорганизация на съдебната система, но не повече от 5 % считат че това е приоритет номер 1. Много по-важни проблеми са кризата, инфлацията, спекулата, възстановяването на мира и връщане на положението преди февруари 2022 година. - НЯМА да гласувам за файтона хора на Корнела, особено с този водач Иван Иванов от Русе, който със своите партийни назначения досъсипа и без това съсипаното ни земеделие, разграбиха горите с некадърните си назначение на партини секретари. Да не говорим за Безмитна зона - Русе; - като българин НЕ Е РЕДНО да гласувам за ДПС, въпреки че това е може би единствената партия която е постоянно и винаги има подготвени кадри и добри политици, много българи се възхищават на доктор Хасан Адемов. - НЯМА да гласувам за Български възход, защото не е сигурно дали ще преминат 4 % и не искам гласът ми да отиде напразно; - Категорично НЯМА да гласувам за кюстендилското недоразумение Мая, вече 2 парламента видяхме какво прави, видяхме потенциала й и че освен да ходи боса из Парламента, май с друго не я запомнихме. - КАТЕГОРИЧНО НЯМА да гласувам за руските подлоги и Косю Копейкин, които много кратно бяха хванати в лъжа - за партийните субсидии, за ваксините и за какво ли не още. Така, че остава да гласувам за най-малкото зло от всички възможни. Познато е, предвидимо е и все пак тогава имахме някакъв напредък. Предпочитам реалните неща а не десетките тунели под Балкана, няколкото моста над Дунав, както и рекламираната от Киро Канадеца Магистрала Враца - Шумен - Видин.
  • 2
    5
    До 4
    Оставям на твоята фантазия за кого съм, но ако младите са така некдърно образовани и некомпетентни като Кирчо и Кокорчо тежко ни и горко. Относно агитацията даже няма да коментрам щото по-малоумно нещо от това да купуваш избиратели като оставяш торби със салам, лютеница и вафли по вратите на хората няма.
  • -2
    4
    До 3
    Сигурно си от Нагаждане с тази предизборна агитация?И няма да обидиш никого с тази квалификация,защото младите и образовани хора не са малоумници.Успех с агитацията,опитай отново!!
  • 4
    3
    Ха ха ха
    Абе и аз не вярвам на процента малоумници дето гласуват за харвардските измамници ама на има и такива.
  • 5
    2
    Русенец
    Не мога да повярвам, че все още има тъпунгери гласуващи и вярващи на Боко Тиквата!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари