Собственици на заведения и фитнеси се обединиха на протест в Перник

0
Вече сме на ръба на пропастта, казват от бранша и отправят искане за отваряне на 1-ви февруари
Вече сме на ръба на пропастта, казват от бранша и отправят искане за отваряне на 1-ви февруари Снимка: NOVA

Протест на собствениците на заведения и фитнес зали в Перник се състоя днес

Те искат от правителството позволение да отворят от 1 февруари. Готови са и да работят въпреки забраната, предава NOVA.

Ангел Вангелов е собственик на заведения и фитнес зали в Перник. За него работят 24 души, на които вече няма как да плаща. Смята, че е крайно време за отваряне и затова е организирал и колегите си в града да излязат на протест.

Бизнесът не оцелява. В момента всички сме на края на пределите на възможностите си. Наистина вече не се издържа. Нямаме финансовата възможности като работим да осигуряваме персонала”, обясни Вангелов.

Помощ от държавата също не идвала. „От 27.11 хората не са взели, близо 2 месеца, 1 лев. Получили са си заплатите за ноември месец, които работодателите имахме да им даваме. Оттогава вече край. Не искаме пари, искаме да работим”, допълни Ангел.

Вече сме на ръба на пропастта. Нито имаме преведени пари, нито нищо. Сметки не можем да си плащаме вече… изключително трудно е”, сподели Десислава Давидкова.

Подобно е положението и с бизнеса на Робърт Александров. „Ние няма да можем почти да отворим. Ще е с намален капацитет, ще е с намален персонал, няма да бъде същото, каквото беше”, коментира той.

Въпреки протеста, от Варна здравният министър Костадин Ангелов беше категоричен – заведенията не отварят. „Ще си дадем 14 дни, в които да наблюдаваме, за да можем да предприемем следващата крачка. Никога не очаквайте от мен да взема решение под натиск”, категоричен беше той.

За момента ресторантьорите в града не са решили дали да отворят протестно обектите си на 1 февруари. Решение за това ще има през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес се опитах да тичам на пътеката 10 минути, но на 7-та дойде охраната на Кауфланд и ме свалиха от касата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук