Полицаи и пожарникари протестираха в Перник

0
В магазина никой не ни пита имате ли пари, нямате ли. Всичко поскъпва, нашите заплати си стоят, каза протестиращ
В магазина никой не ни пита имате ли пари, нямате ли. Всичко поскъпва, нашите заплати си стоят, каза протестиращ Снимка: Елена Тамакярска, БНР

В магазина никой не ни пита имате ли пари, нямате ли. Всичко поскъпва, нашите заплати си стоят, каза протестиращ

Както навсякъде в страната, така и в Перник, служителите на полицията и на пожарната настояват за реална и прозрачна реформа, увеличаване на трудовите възнаграждения най-малко с 20 процента и подобрения на материално - техническата база, информира БНР.

Ето какво заявиха протестиращите:

Досега всички реформи са правени на парче по метода: проба - грешка, проба - грешка. Ние не го искаме това нещо. Не сме гневни. Ние си обичаме работата. Служим на обществото, искаме да работим в МВР. Борим се за нашите социално - икономически права”.

Аз съм 16 години в системата. Не ден и два. За мен работата е всичко. И е призвание. В магазина никой не ни пита имате ли пари, нямате ли. Всичко поскъпва, нашите заплати си стоят. Винаги за всичко ние сме на първа линия”.

Засега това е последният регионален протест до федеративния съвет в края на седмицата в Пловдив, каза Станислав Кафтанов- областен председател на Синдикалната федерация на служителите от МВР.

"Там вече ще решим как да продължим с протестните действия, по какъв начин. И да видим каква ще е реакцията на управляващите", добави Кафтанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари