Собственик на автошкола в Русе: Опасно е 17-годишните да вземат книжка за категория B

3
Според Румен Христов това не е и оправдано от гледна точка на обществената значимост
Според Румен Христов това не е и оправдано от гледна точка на обществената значимост Видео: Кис 13

Според Румен Христов това не е и оправдано от гледна точка на обществената значимост

Опасно е 17-годишните да имат възможност да вземат книжка за категория B. Това коментира за телевизия КИС 13 собственик на автошкола в Русе, във връзка с предложението за промяна в Закона за движение по пътищата.

Според Румен Христов това не е и оправдано от гледна точка на обществената значимост. Като дългогодишен инструктор той смята, че присъствието в колата на придружител, както предвижда проектозаконът, не е гаранция за безопасно шофиране.

И в момента 17-годишните могат да вземат шофьорска книжка за категория B1 - за малки автомобили с маса не по-голяма от 550 килограма.

Това, че се предвижда 17-годишните да карат с придружител не променя нищо, тъй като макар и с опит зад волана, той няма контрол върху управлението на автомобила, както при учебните коли, смята Румен Христов.

Като дългогодишен инструктор, Христов смята, че предложението е популизъм и се аргументира. Според него, такава промяна в законодателството не е приложима в България и заради състоянието на пътната инфраструктура.

Предложението за законодателни промени е одобрено от Министерски съвет, като предстои и гласуването му в Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Мнение
    Той г-н Христов, що не каже как цака курсистите с часовете.
  • 10
    7
    експерт
    Най големите простотии се правят от недомаслени хлапета , които се мислят за голямата работа. Възрастните също катастрофират, но са по предпазливи и не рискуват като тийнейджърите. Най опасни и най рискови са дрогираните откачалки , мангалите-чалгопитеци и девойките дрънкащи по телефона докато шофират. Лично ги виждам почти всеки ден . Проблемът при тях е , че мислят че са хванали лъва за късите косми .
  • 6
    6
    до 5
    Вместо да даваш оценки на изказалия мнение, що не дадеш тая статистика, на която твърдиш че се опираш?!?
  • -10
    5
    Специалист
    Не е опасно на 17 години да имат книжки за шофиране на МПС. Катастрофите с 18 годишни са с малък процент, което показва, че едва ли със 17 годишните ще има някаква съществена разлика и вероятно ще бъде същият , а с придружител означава, че ще са още по -малко. Тоя дърт PDраст е доста тъп и прост за да дава смислени и верни аргументи за 17 годишните.Статистиката показва, че шофьорите от 18-25 години правят най-малко катастрофи.
  • -7
    4
    хайф
    Айде стига сте давали за пример сащ! сащ може да е пример само за неща, които са ненормални! В сащ децата имали право сами да си избират половете много преди 17 години. Значи да си смениш пола като дете можеш, но за книжка не можеш?! сащ е пример за световно зло, сащ е агресор. Не книжката и възрастта са проблем, а липсата на справедливост! сащ подкрепят коалицията, сащ дирижират политиката в България, а политиците са само печат, с който за пред обществото се представя за "българско" решение. сащ и атлантизмът е най-вредното нещо за България, от както България е окупирана от сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари