Снайперисти застреляха четирима полицаи по време на протест

0
Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите
Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите

Четирима полицаи бяха убити, а още седем са ранени при стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предадоха световните агенции, като цитираха Дейвид Браун, началник на местната полиция. От ранените трима полицаи са с опасност за живота.

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите, предаде Novini.bg.

Както изглежда двама снайперисти са стреляли от известна височина. Четирима полицаи са убити, трима са в критично състояние, двама са оперирани в момента, каза Браун.

Заради случилото се полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас.

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията.

Двама заподозрени за стрелбата по полицаи по време на протест в Далас са в ареста, предадоха световните агенции, като цитираха съобщение на даласката полиция в Туитър.

Първият е бил задържан, след като е влязъл в престрелка със специални полицейски части. Вторият сам се е предал, след като полицията разпространи негова снимка в медиите и поиска информация за него във връзка с убийството на полицаите.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията. В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишен цветнокож зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишен уличен продавач на дискове. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари