РЗОК - Русе излиза на предупредителна стачка в понеделник

2
Исканията са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители
Исканията са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители Снимка: Дарик, архив

Над 1500 работници и служители от Националната здравноосигурителна каса се готвят на ефективни протестни действия.

В понеделник, между 10:00 и 11:00 часа ще бъде проведена едночасова предупредителна стачка в структурите на НЗОК, съобщават от КТ "Подкрепа" в Русе.

РЗОКРусе също ще се включи в протестните действия. Исканията са да бъдат увеличени еднократно основните заплати на всички служители в системата, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК.

По изчисления на Синдикат на административните служители "Подкрепа" е необходимо бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева.

От Синдикатите посочват, че работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администрират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. В тази връзка те не приемат за справедливо сега действащото възнаграждение на служителите, което е в размер на между 1000 и 1200 лв.

Членовете на КТ "Подкрепа" предупредиха, че ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    неВалиден
    Пенсията ми е 400 лева с добавките и социалните. След 22 години стаж и доста от тях II-ра категория. Колко пари искат от мен, от пенсията ми от РЗОК за им ги занеса лично, та да мога да си взема лекарствата. 400 лева имам. Няма проблем. И без ток, и без интернет се живее. Все някой ще ми донесе коричка хляб. Къде да си занеса 400-те лева пенсия на РЗОК, че поне лекарства да имам.
  • 12
    3
    Stoian
    Айде,марш,паразити мьрзеливи, шефката им. Личева,като тях,навьнка!Смяна!
  • 19
    2
    Капиталистът
    Направо ги изритайте тези безполезни и никому ненужни паразити от администрацията. Комунизмът отдавна свърши. На запад и по света, 1-2-ма души управляват и менажират фондове с по 7-6 милиарда евро. Нашите тъпаци за същото нещо натикали 1 500 търтея Пращайте им предизвестия да освобождават местата...
  • 27
    1
    Моляяяя???
    "ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др." ?!?! Че тия пари да не са им бащиния, че ще преустановяват плащанията? Ама що за рекет е това ?!?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари