Служител на "Вектор" изби зъбите на русенец

2

Русенецът Станислав Славов остана със счупен зъб след спор за отсечено дърво.

Това се случи в рамките на днешния ден, съобщи самият потърпевш, съобщи Topnovini.bg.

"Живея в блок "Иван Димитров", който се намира до ЖП гарата. Зад него има едно голямо 50-годишно дърво - орех. Моят баща ми е разказвал, че той го е посадил. Това дърво тази сутрин от фирма "Вектор" дойдоха да го режат", започва разказа си Станислав.

В началото той помислил, че просто се режат изсъхнали клони. Когато погледнал през прозореца обаче видял, че отрязани падат здрави клони със зелена растителност по тях.

"Попитах защо ги режат. Отговориха ми, че има заповед и да си гледам работата. След половин час отидох на място да попитам какви са мотивите им да се реже дървото. Когато ми казаха, че фирмата се казва "Вектор", отговорих - "А, ясно на селяните от Дянково", защото знам, че е на братя Дакови, а те са от шуменското село Дянково", продължи Станислав Славов.

Припомняме, че поръчката за поддържане и облагородяване на зелените площи – общинска собственост на територията на гр. Русе и кварталите кв. Средна кула, кв. Долапите, кв. Образцов чифлик и ДЗС за 5 години бе спечелена от Консорциум "ПАРКСТРОЙ" ДЗЗД, в който влизат "Инфрабулпак" ЕООД и "Вектор" ЕООД. Тя е на стойност 10 416 666 лв. без ДДС. Въпреки, че бе обявена през юни 2012 г., договорът бе сключен през април 2014 г., поради обжалванията на загубилите кандидати, стигнали до Върховния административен съд.

"Инфрабулпак" ЕООД е с едноличен собственик на капитала от 2 лв. Миглена Георгиева Кръстева, която е управител на русенското дружеството заедно с Мартин Рашков Кръстев.

"Вектор" ЕООД от създаването си е с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. Николай Великов Владов.

Според Славов, казвайки думата "селяни", той е накарал работниците да си помислят, че нарича тях по този начин и докато е обсъждал случващото се с жена, която е изглеждало, че ръководи процеса, до него се е приближил служител на "Вектор" и го удря с юмрук в брадата.

"Впоследствие установих, че в следствие на удара имам счупен зъб. Отидох в полицията да подам сигнал. Всички от фирмата обаче отричат да е имало удар. От блока имаше много хора по терасите и съм сигурен, че все някой е видял какво се случва", споделя Станислав Славов.

В резултат на всичко това е образувано дело срещу Цаню Коев по Указа за борба с дребното хулиганство.

Славов е категоричен, че ще търси правата си и с частна жалба срещу нападателя си, тъй като счупването на зъб се смята за средна телесна повреда.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари