След трагедията край Пловдив: Всичките подпис ще хвърляме да се затваря този канал!

0
Каналът, в който се удави 3-годишно дете е бил обезопасен с бодлива тел, но телта е била „взета от децата”
Каналът, в който се удави 3-годишно дете е бил обезопасен с бодлива тел, но телта е била „взета от децата” Видео: bTV

Трагедия се разигра край Пловдив. Откриха трупа на 3-годишно дете в напоителен канал в землището на село Граф Игнатиево.

Детето е изчезнало от дома си на 2 януари. Причините се разследват, но засега няма данни за насилствена смърт. Аутопсията е доказала, че момчето се е удавило, информира bTV.

Каналът не е обезопасен, а местните хора казват, че това не е първият такъв инцидент. Те споменават за 4-5 деца назад в годините, които са се давили там.

Сигнал за изчезналото тригодишно дете е подаден вчера от родителите в полицията. Майката оставила за кратко без надзор трите си деца, две от които близначета и влязла във фургона да помага на свекърва си. Когато излязла, от детето нямало и следа.

От 11 ч. до 4 ч. го търсихме детето, няма го, няма го, някой каза, че кола го вземала,някой каза,че на канала паднало”, разказва Антоанета Лазарова, роднина на загиналото момче.

Детето е намерено в напоителния канал, който не е обезопасен и се намира на 20 метра от първите къщи в ромската махала. Хората казват, че това не е първият нещастен случай.

Четири деца се удавиха тука, този канал искаме да се затваря, всичките подпис ще хвърляме да се затваря този канал”, казва Мина Асенова.

Преди 20 години беше заграден, с бодлива тел беше ограден”, спомня си Митко Танев, който казва, че телта е била „взета от децата”.

Кметът на община Калояново Георги Георгиев заяви, че ще вземат спешни мерки да обезопасят канала,който е собственост на Напоителни системи.

Ще трябва поне да го оградим. Отгоре не може да се сложи нещо като решетки, защото е напоителен канал и идва много вода от язовири и придошли води”, казва Георгиев.

От кметството заявиха,че до този момент няма постъпило искане от хората за заграждане на канала. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари