Майката на удавеното дете излъгала полицията, че е отвлечено

1
Малчуганът е трябвало след броени дни да се подложи на сърдечна операция
Малчуганът е трябвало след броени дни да се подложи на сърдечна операция Снимка: БГНЕС / архив

Полицията образува дознание срещу родителите на 3-годишното дете, удавено в канала в Дълго поле.

Делото е по член 182 от Наказателния кодекс, според който "родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание".

Трагедията се е разиграла на 2 януари около обяд. Две деца са си играли до дома им в ромската махала в село Дълго Поле. Покрай къщата преминавал напоителен канал, където хлапетата хвърляли камъни. Майка им за минути ги оставила без надзор, влизайки в постройката. През това време 3-годишното момченце се подхлъзнало и паднало във водата.

Първоначалната версия на родителите била, че детето е качено в кола и отвлечено от непознати хора. В последствие обаче трупът му е открит в напоителния канал, информира Traffic News.

Семейството има 3 деца, две от които са близнаци. При нелепия инцидент е загиналото едно от близначетата. Според медиците, то е починало след удавяне.

Майката е от ромски произход, на 25 години.

 

В селото предполагат няколко причини за неочакваната гибел на детето. Малчуганът страдала от болно сърце, била планувана операция, която трябвало да бъде в следващите дни. Освен това според близките му детето имало проблем и очите. Не беше сляпо, виждаше, но имаше зрителни проблеми, твърдят те, цитирани от Флагман.

"Съжаляваме за тази трагедия", каза кметът Тодор Танански. Той заяви, че кметството ще помогне за семейството да посрещне разходите по погребението на момчето.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари