След пътуване около Луната: Капсулата "Орион" ще кацне на Земята

1
Капсулата трябва да се приводни в Тихия океан
Капсулата трябва да се приводни в Тихия океан Видео: NOVA

Капсулата трябва да се приводни в Тихия океан

Американската космическа агенция се подготвя да върне на Земята капсулата "Орион", предава NOVA. Космическият апарат, който беше на триседмично пътуване около Луната, трябва да се приводни в Тихия океан край Калифорния. Очаква се това да стане малко преди 8 часа вечерта българско време.

Снабдена с тестови манекени на борда си, капсулата прелетя на около 130 километра над повърхността на Луната. След тази първа мисия програмата „Артемис 2” трябва да изведе четирима астронавти в орбита около Луната след две години. Те обаче няма да кацат на повърхността ѝ. Третата мисия, планирана за 2025 г., предвижда първото кацане на астронавти на естествения спътник на Земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари