Слави разби Лили Иванова

0
Тарифата на Дългия  в момента удря 16 хил. лв. само за час пеене
Тарифата на Дългия в момента удря 16 хил. лв. само за час пеене

Баснословни хонорари искат този сезон хората на Слави Трифонов за участия по заведения и купони, научи „Ретро”.

След големия концерт на „Ку-ку бенд” на стадион „Васил Левски”, на който събраха над 50 хил. души публика, музикантите и актьорите са си повярвали, че са топ звезди и дерат кожи, оплакват се шефове на заведения. От екипа на Дългия буквално изнудвали собствениците да плащат двойни цени, ако искат някоя звезда от „Шоуто на Слави”. Мениджърите на певците и комиците от фирмата на Слави били категорични, че в сила влизат новите по-високи оферти и не правели никаква отстъпки.

По традиция едни от най-търсените били Краси Радков, Виктор Калев и Борис Солтарийски. Първият остава абсолютен лидер за поредна година и гони рекорди сред колегите си актьори. Комикът бил затрупан от оферти за участие в различни мероприятия. Той е любимец и на някои от най-големите олигарси в страната. Всички заявки обаче минават през пиар отдела на шоуто, през самия Слави и се одобряват индивидуално. Тарифата на Радков се пази в строга тайна, но шефове на заведения разкриват, че Радков вече не пада под 7 бона за участие от 2 часа и скача над 10, ако става дума за празнични или почивни дни.

Исках да гостува в хотела ми на Нова година, но ми обявиха хонорар от 15 хил. лв. Тези пари няма как да си ги избия после от клиентите и се отказах. Същата е цената за всички хора на Слави за празничните вечери”, споделя шеф на хотел.

Друг актьор под крилото на Слави Трифонов – Виктор Калев, получава два пъти по- малко покани от колегата си. Въпреки това на общия фон той се нарежда сред най-желаните актьори и също прибира висока тарифа – по 5 бона на вечер.

Актьорското трио Краси Радков, Виктор Калев и Мариян Бачев освен това работели при доста по-изгодни условия с шефа си Слави, от тези на музикантите. Те взимали почти цялата сума за себе си, издават запознати с договорките във фирмата на учиндолския водещ.

Краси, Виктор и Мариан от самото начало се договориха да отчитат само 30% от хонорарите си на Слави. Това беше условието им навремето, за да се съгласят да обикалят заведенията. Бачев дори не искаше да чуе да обикаля кръчми и да се излага, но след като сметка колко пари ще печели, сега не отказва участия”, обясняват хора от предаването. За разлика от актьорите, музикантите и певците от „Ку-ку бенд” давали на Дългия половината си хонорар, тъй като плащали и авторски права на фирмата му за песните си.

5000 лв. струвало пеенето на Георги Милчев-Годжи след успеха на концертите с колегите му тази година. Тарифата му скача с 2 бона отгоре, ако го искат в комплект с дуетната му партньорка Цветелина Грахич. Самата тя пък струвала вече 4000 лв. вместо 3, за колкото пееше миналия зимен сезон.

Покрай двата големи концерта на екипа на Дългия, кризата в бранша е подминала и останалите му звезди. Докато фолк изпълнителите се тресат от скандали и правят нечувани пазарлъци по участия, екипът на Трифонов се радва щедри хонорари. Целият бенд в комплект например вдигнал цената си от 34 хил. лева директно на 50 бона, при това без да пее Слави Трифонов. Неговата тарифа се начислявала отделно и към момента удряла 16 хил. лв. само за час пеене. Това го нарежда на първо място сред всички изпълнители у нас, тъй като дори Лили Иванова взима по-малко – 20 бона за 2 часа.

Рекордьор в чалга заведенията пък е Борис Солтарийски, чиято цена се равнява на тази на Преслава – 7000 лв. и въпреки това певецът не можел да се отърве от покани. Календарът му за участия бил запълнен чак до Нова година, а в празничните дни имал и по два-три ангажимента.

Колегата им Йордан Йончев–Гъмзата също не може да се оплаче от липса на ангажименти. Откакто направи дует с няколко популярни фолк диви, тромпетистът всяка седмица през уикендите весели любителите на лекия жанр, а хонорарът му от 2 бона през пролетта, се е вдигнал на цели 5000 лв.

Рачков и Мария също сред най-скъпите за партита

Извън екипа на Слави Трифонов най-голям възход през последната година бележат Димитър Рачков и Мария Игнатова. Партньорите и в живота, и на екрана, напоследък гледат да приемат само комбинирани участия. По този начин в семейната хазна влиза двойна сума. Допреди година Рачков се оценяваше на 3 000 лева, но според новите тарифи хонорарът му е станал двоен. Двамата с Игнатова пък взимат общо 10 000 лева, за да забавляват гостите на хотели, ресторанти и дори партита в магазини и молове.

За част от родните звезди обаче не се очертават благодатни дни. Сред актьорите със западащ рейтинг се нарежда Васил Василев-Зуека, който до неотдавна вървеше редом с Рачков по тарифа. Актьорът обаче предпочита да се посвети основно на театъра.

Източник: Ретро.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари