Скулпторите работят усилено върху извайването на фигурите

0

Журито, което ще избира скулптурата – победител в първия Международен фестивал на пясъчните фигури Русе 2015, е в петчленен състав. Негов председател е Валентин Георгиев – председател на Съюза на българските художници в Русе. Гласа си за пясъчните фигури ще дават и арх. Мария Костадинова от Камарата на архитектите в Русе, изпълнителният директор на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, представители на спонсорите, в лицето на Искра Почева и Димитър Ангелов.

Скулпторите работят усилено върху извайването на фигурите. На терена, на разположение на творците, са четирима доброволци от ПГСАГ „Пеньо Пенев“, от класа на Даниел Кънчев.

Тази вечер, от 19.30 ч., на кея любителите на зумба и кизомба ще могат да се включат в програмите на инструкторите Юлия Маринова, Десислава Йорданова и Драгомир Балакчиев. В събота и неделя, от 11 ч., започва пясъчна работилничка за деца. По същото време на сцената на фестивала, Маг Фикси ще забавлява малчуганите с магическо шоу и специални фокуси.

Вечерта на 13 юни легендарната рок група „Епизод“ ще представи най-новия си проект, със своята малка солистка Доротея Миланова от Русе. Рок вариантът на „Аз съм българче“ е финансиран от Община Русе и ще бъде представен за първи път пред публика на сцената на фестивала на пясъчните скулптури.

В неделя, от 12 ч., е официалният финал на състезанието на тема „Кино“, където ще станат известни и наградените творци.

Консултантите на фестивала ще продължат своята работа както по собствените си скулптури, така и по финалната обработка на творбите, които се състезаваха за призовите места. Целта на тези довършителни дейности е да се запази възможно най-дълго пясъчното изкуството от влиянието на атмосферните условия. Тяхната работа ще продължи до 20 юни, когато те символично ще предадат „Алеята на Холивуд“ на градоначалника на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари