Скок в пътните такси по магистралите в Гърция

0
Ръстът с близо 8% влиза в сила от днес
Ръстът с близо 8% влиза в сила от днес

Ръстът с близо 8% влиза в сила от днес

С около 7,6 процента се увеличават от днес пътните такси по магистралите в цяла Гърция, съобщи гръцкият сайт „Етнос“, цитиран от БТА.

След преговори на гръцкото Министерство на инфраструктурата и концесионерите беше решено пътните такси да бъдат увеличени на три вноски до 2026 година, като през следващите две години таксите ще нараснат с по два процента.

Новите цени на таксите по основните магистрали като тази от столицата Атина до втория по големина град Солун ще нараснат от общо 31,35 евро до 33,75 евро за леки автомобили.

Съответно по маршрутите Атина-Янина от 38,25 евро на 41,15 евро, Атина-Патра от 11,80 евро на 12,70 евро, Атина-Каламата от 13,95 евро на 15 евро и Атина-Ксанти от 37,55 евро на 40,40 евро.

Годишното увеличение се изчислява въз основа на увеличението на индекса на потребителските цени през септември.

Според информация на гръцката редакция на Си Ен Ен концесионерите претендират за обезщетение до 45 млн. евро от държавата заради „замразяването“ на увеличенията на цените от началото на 2023 година, които договорите предвиждаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари