Скандални разкрития по делото срещу Васил Божков

0
Бизнесменът е опитал да изнасили шефка на Държавната комисия по хазарта, отказала му подкуп
Бизнесменът е опитал да изнасили шефка на Държавната комисия по хазарта, отказала му подкуп Снимка: БГНЕС

Бизнесменът е опитал да изнасили шефка на Държавната комисия по хазарта, отказала му подкуп

Това разказа съдия Христина Колева от Софийския градски съд, предаде 24 часа. Тя се позовава на показания по делото.

Колева посочи, че Божков бил в кабинета на Мария Филипова, която поела поста от Огнемир Митев. Тя отказала да работи с бизнесмена срещу подкупи. Тогава "Божков започнал да я опипва и целува, пробвал да я изнасили", каза Колева.

Може да се направи обосновано предположение относно авторството на деянието, посочи Съдия Христина Колева, която наблюдаваше мярката за неотклонение. Тя се позовава на няколко протокола за изземва е и претърсване от различни адреси, свързани с Васил Божков. Сред тях попадат домът му, както офисът на компанията му "Нове холдинг".

Съдийката цитира и показания на свидетели. Анка Танкова, Тодор Марков, Людмил Марков, Валери Николов, Красимира Кузманова и други, до един служители на Държавната комисия по хазарта, разказали как се отнемали лицензи. По-рано прокурор Ангел Кънев посочи, че това ставало по заръка на Божков, който "плащал по 10 00 лева на ден на шефа на комисията Огнемир Митев".

Бившата външна министърка Екатерина Захариева посочила, че срещу Божков имало забрана да му се издава международен паспорт.

Колева посочи, че няма опасност Божков да с укрие, но може да извърши ново престъпление. Затова го остави в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    12
    https://www.mediapool.bg/bozhkov-predal-sam-60-mln-lv-na-borisov-i-goranov-i-moga-da-go-dokazha-news308236.html .............. Божков: Предал съм 60 млн. лв. на Борисов и Горанов и мога да го докажа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари