"Сините феи" разгромиха "Нефтохимик 2010"

0
"Сините феи" разгромиха "Нефтохимик 2010"
Видео: БГНЕС

Баскетболистките на "Дунав 8806" разгромиха "Нефтохимик 2010" с 93:66 в мач от предпоследния 27-и кръг на редовния сезон в НБЛ-жени. Момичетата на Георги Божков бяха доминиращият тим през цялата среща и не позволиха на съперничките си да обърнат хода на двубоя, който се игра в зала "Дунав" в Русе.

Още в самото начало на мача дунавки поведоха със сериозен аванс и първата четвърт завърши с 16 точки разлика в полза на домакините - 29:13. Следващите 10 минути играта продължи в наложения от русенки стил и преднината им логично премина психологическата граница от 20 точки. Така на почивката "Дунав" водеше с 52:28.

Комфортният аванс позволи на треньора Георги Божков да пусне в игра през третата и четвъртата част по-младите състезателки. Постепенно авансът на "Дунав" стигна до 36 точки за 69:33 и усилията на "Нефтохимик" да обърне хода на срещата доведоха само до намаляване на разликата - 76:50 след третата четвърт. В последните 10 минути мачът се доиграваше, за да затвърди победата на "Дунав" с 93:66.

Най-резултатна в срещата бе американката Кристина Сантяго от "Дунав", която вкара 21 точки и овладя 8 борби. От русенки Виолина Кочева приключи с 18 точки, а Радостина Димитрова с 15.

В последния кръг от редовния сезон на първенството на НБЛ-жени "Дунав" гостува на "Хасково 2012" на 26 март. При победа "сините феи" излизат начело в класирането и печелят място директно на полуфиналите.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари