Силна буря в Ловеч нанесе щети и спря тока

0

Силна буря нанесе материални щети в Ловеч.

За броени часове бяха взети мерки от Гражданска защита и от електроразпределителното дружество за отстраняване паднали дървета и на повредите.

Силният вятър със скорост до 34 метра в секунда прекъсна електропроводи в общините Ловеч, ЛуКовит, Угърчин и Ябланица. За около 30 минути в областния град паднаха 13,4 литра на квадратен метър дъжд. Според областната дирекция на МВР в Ловеч са подадени около 20 сигнали за паднали дървета. Няма пострадали хора и непроходими пътища, информира БНТ.

Засегнатите места в Ловеч бяха обходени веднага след бурята от заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов, които проследиха дейностите по разчистване на улиците. Значителни повреди са нанесени върху Социалното жилище в квартал "Гозница", където силният вятър е повалил електрическите табла. Захранването е прекъснато.

Ламарина от покрива на ОУ "Христо Никифоров" е откъсната, мястото е обезопасено.

Премахнати са паднали дървета на улиците "Велико Търново" и на "Съйко Съев", срещу болницата. Друго дърво пък е паднало върху лек автомобил в "Дръстене".

Има паднали ламарини от покриви и в други квартали и щети върху автомобили. Към 20.00 часа беше възстановено електроснабдяването в повечето населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари