Сигнал за незаконна сеч на Витоша

0
Какви са опасенията на жители на „Бояна“?
Какви са опасенията на жители на „Бояна“? Видео: bTV

Подаден е сигнал към Столична община

Сигнал за незаконна сеч на Витоша. Хора разказват, че част от гората в района на "Бояна" е изсечена вчера, а разрешително за това няма.

Смятам, че дърветата са изсечени незаконно, тъй като това е ПП „Витоша“, това са дървета с диаметър повече от 10 см и мисля, че не трябва да се режат“, разказа Красимир Хърличанов, предаде bTV.

Той допълни, че разрешението е за рязане само на храсти, а не на дървета. По думите му са премахнати над 40 дървета.

Разрешението им е за подрязване на ниска растителност - районът, в който се режеше, попада в „зелена зона“. Това означава, че дори и да строят се изискват специални разрешителни, за да се реже в този район“, каза Маргарита Василева.

Подаден е сигнал към Столична община. Столичен инспекторат е направил проверка. Живущите в района искат да разберат кой е издал разрешителното и да се понесе отговорност за действията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари