Сибирски студ идва към Източна Европа!

3
Температурите на места ще се понижат до -20°С
Температурите на места ще се понижат до -20°С

Температурите на места ще се понижат до -20°С

Последните анализи на глобалните метеорологични модели прогнозират, че се очаква нахлуване на по-сериозна арктична маса от Източна Европа към централната част на континента. Застудяването може да окаже влияние и на времето на Балканите.

Температурите в Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус от 5-и до 16-и февруари ще се понижат докъм -17-30 градуса по Целзий, показват моделите с днешна дата.

Обикновеното по-студеното време в Централна и Източна Европа в този период създава условия за възникване на средиземноморски циклони, оказващи влияние на времето над Балканите, сочат анализите на Meteo Balkans.

През изминалите няколко месеца наблюдаваме, че сибирският антициклон вече се е развил и обхваща голяма площ от Русия, Монголия и Китай. На много места в Азия измериха и нови температурни рекорди, като в сърцевината на полярната въздушна маса се е понижила и на места е до -40 градуса по Целзий.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари