Ще слушаме музика през костите, а не през тъпанчето на ухото

0
Модерна технология замества традиционните слушалки
Модерна технология замества традиционните слушалки

Модерна технология замества традиционните слушалки

Слушалки с костна проводимост заместват традиционните в ухото. Новите устройства ще предават звука не директно към тъпанчето, а чрез вибрации от скулите към мозъка. За това съобщава немското издание „Шпигел“, цитирано от bTV.

При класическите слушалки звукът се насочва през ушния канал към тъпанчето. Устройствата с костна проводимост е съвършено нова технология – то създава вибрации, които се предават от скулите към вътрешното ухо и накрая към мозъка. Или иначе казано, те заобикалят тъпанчето.

Новата технология ще позволи на хората да слушан любимата си музика докато спортуват, шофират, карат колело или пазаруват, без това да им преди да чуват всички околни шумове – като клаксоните на преминаващите автомобили или поздрава на съседа.

Въпреки плюсовете, все пак тестовете на новата технология показват, че те имат и една слабост – басът е слаб, защото се предава по-трудно през кожата и костите, в сравнение с ушния канал. Учените обаче отчитат ползите. Слушалките улесняват съществено ежедневието на хора, които ги използват. Не създават натиск върху ухото, не предизвикват инфекции и не увреждат тъпанчето.

Новите устройства ще могат да се управляват както през мобилните телефони, така и чрез миниатюрни бутони за регулиране на силата н звука и прескачането от песен към песен. Засега обаче целителите на музика ще трябва да се задоволят с конвенционалните слушалки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Кой е този педераст-журналист...
    Той е научил този въпросо от Волен Сидеров , който сто пъти искаше от един полицай да му се извини , че го блъснал. Спомняте ли си ? ИЗВИНИ СЕ БЕ !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари