Ще има ли сняг на Коледа?

2
В понеделник вятърът ще стихне, а времето ще остане студено
В понеделник вятърът ще стихне, а времето ще остане студено Снимка: iStock

В понеделник вятърът ще стихне, а времето ще остане студено

След пролетния уикенд времето за кратко ще ни напомни, че астрономическата зима е близо. В понеделник през деня вятърът ще е доста по-незабележим спрямо силните пориви през почивните дни. Ще остане студено. Въпреки че слънцето ще се показва в часовете до обяд, дневните температури ще се движат между 6 и 11 градуса. В хода на деня облачността ще се увеличи и късно следобед, привечер и през нощта от запад на изток ще превали. В Западна и Северна България се очаква мокър сняг, в по-значителни количества в планините и в някои предпланински райони, съобщава NOVA.

Във вторник по-силен студен вятър ще духа в източната половина на страната. В Североизтока в ранните часове ще вали снягс условия за навявания. По-късно обаче облаците ще се разкъсват и валежи над по-голямата част от страната няма да има. И във вторник, и в сряда ще остане студено с температури сутринта до минус 5 – минус 6 градуса, а в часовете следобед – до максимум +5 - +6 градуса.

Пореден средиземноморски циклон се очаква да засегне Балканите в сряда. У нас валежите ще започнат от югозапад на североизток по-късно следобед и ще продължат през нощта. Отново ще има условия за мокър сняг в планините и около планинските масиви в западната половина на България.

Междувременно от Средиземноморието ще нахлуват топли въздушни маси, които ще повишават температурите. Така в последните 2-3 дни на седмицата вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще е със силни пориви и термометрите ще се върнат към дневни стойности между 10 и 15 - 16 градуса.

В самия край на тази и началото следващата седмица ни предстои нов краткотраен напън на декемврийския студ. Ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите около 19 - 20 декември. Валежите ще са през почивните дни - краткотрайни, предимно от дъжд в ниската част на страната.

В дните около Бъдни вечер и Коледа ще настъпи период с по-устойчиво сухо време. Слънцето ще грее по-често, температурите сутрин ще са близки до нулата, а следобед ще достигат 9 - 10, на места до 14 - 15 градуса. С много голяма вероятност ще посрещнем Коледните празници без сняг в равнинната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари