Шофьори от цяла България излязоха на протест

3
Една Румъния, която е с по-висок стандарт, винетката им е 55 лева
Една Румъния, която е с по-висок стандарт, винетката им е 55 лева Видео: БНТ

Десетки шофьори от цялата страна отново излязоха на протести в големите градове срещу поскъпването на цените на винетките за 2016-та година с 30 лева.

Много от тях негодуваха не само срещу поскъпването, но и срещу състоянието на пътищата, предаде БНТ.

В Благоевградско шофьорите се заканиха да блокират автомагистрала „Струма“, но тъй като не получих разрешение, потеглиха със скорост 65 километра в час по аварийната лента от Дупница за Дяково.

Юри Драгомиров: “Съгласен съм, нека да е 200 лева винетката, но на тази магистрала да имаме още един алтернативен маршрут, който аз ще реша и колегите, които сме се събрали на протеста, че ще минем от едно село в друго, без да се качваме на тази магистрала.”

В Русе колоната от автомобили потегли по булевард „Христо Ботев” към граничния пункт Дунав мост, като затрудни движението по ключови градски артерии. Според протестиращите, новите цени на винетните стикери не кореспондират със състоянието на пътищата.

Пламен Първанов: „Една Румъния, която е с по-висок стандарт, винетката им е 55 лева.”

В Пловдив 30 автомобила блокираха за няколко минути едно от най-натоварените кръстовища на Баня Старинна. Шофьорите отвориха и капаците на автомобилите, за да покажат, че ситуацията по пътищата у нас е такава, че често колите се развалят.

Симеон Колев:„Купуваш евтини части, защото знаеш, че тия части след 2 години ще ги изхвърлиш.”

Недоволните се заканиха следващата неделя отново да излязат на протест. Утре в Агенция пътна инфраструктура ще бъдат представени новите винетни стикери за 2016-та година.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари