Русенци подновяват протеста срещу цената на винетките

5
Организацията отново се случва в социалната мрежа "Фейсбук"
Организацията отново се случва в социалната мрежа "Фейсбук"

Русе отново ще се включи в Националния протест срещу повишаване на цената на винетките у нас.

Организацията отново се случва в социалната мрежа "Фейсбук", като до момента потвърдилите участие са над 50, пишат от ТОП НОВИНИ

Протестът е планиран да стартира от магазин „Джъмбо” на изхода на Русе за Разград, Шумен и Варна около 14 ч. днес. Оттам автошествието ще премине по бул. „Христо Ботев” и бул. „България” до Дунав мост.

През миналата седмица десетки автомобили се включиха в протеста, който тогава премина от Граничния контролно-пропускателен пункт по бул. „България” до изхода на Русе за Бяла, Велико Търново, Плевен и София край „Метро”. Шествието на практика блокира за повече от час трафика по пътя, който е част от международното трасе Е-85, а колоната от автомобили и ТИР-ове стана поне няколко километра.

Припомняме, че недоволството в цялата страна стартира, след като цената на годишната винетка за лек автомобил нарасна с 30 лв. до 97 лв.

Тя влезе в сила от 10 декември, а на 15 декември се очаква да започне разпространението новите винетни стикери, които ще важат от 2016 г. До края на декември ще могат да се купуват винетки за тази година на старите цени.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари