Шофьор оцеля по чудо, след като се преобърна по пътя Русе - Бяла

0
Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи
Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи

Шофьор оцеля по чудо, след като се метна в ската и се преобърна с джип "Опел Фронтера" по пътя Русе - Бяла. Инцидентът е станал около 10,45 ч., съобщиха от полицията в крайдунавския град. Д.П. /41 г./ е настанен в МБАЛ - Русе със счупвания по тялото. Заради катастрофата движението в участъка беше временно затруднено.

Причините за автопроизшествието се изясняват. Взетата проба от водача не показва алкохол в кръвта му. Полицейският оглед сочи, че шофьорът не се съобразил с радиуса на ляв завой и мокрото шосе в дъжда. Той изтървал волана и се отклонил вляво, след което излязъл от платното, пише вестник Труд.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" вече отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев вече разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

За да се ограничат инцидентите, беше изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари