Шивашки бос от Русе привлича работници с нетрадиционен подход

3
Шивашки бос от Русе привлича работници с нетрадиционен подход
Видео: БГНЕС

Бизнесмен от Русе избра нетрадиционен начин, за да осигури работна ръка за новата си производствена линия.

Собственикът на известна шивашка фирма Мартин Йорданов предлага помощ за преселването в града на цели семейства, като им осигурява подкрепа при намирането на жилище и адаптирането. Той се надява, че колегите му от бизнеса ще го подкрепят, като предложат на свой ред работа на останалите членове от съответното семейство.

Мартин Йорданов работи в областта на модата близо 25 години и знае от опит, че е трудно да намериш квалифицирани кадри и да ги задържиш. В момента той пуска супермодерна производствена линия, за която му трябват нови 200 служители. Затова взема добрата практика от САЩ и Китай, като предлага семейства от по-неиндустриални места в България да се преместят в Русе. Възнаграждението, което е готов да плаща, е 650 лв., което е два пъти повече от парите на други места за същата дейност. В същото време ще окаже пълна подкрепа за пренасянето на хората, като им осигури транспорт по преместването и им намери жилище. Готов е да помогне за устройване на децата в училище, а другите членове на семейството да започнат работа в други фирми.

"Аз предлагам бизнесът да се обедини и да помогне на един работник да направи тази стъпка. Има фабрики, може да работи мъжът, има добри инвестиционни програми в Русе, където той може да намери работа. Нека всички сложат работните си места на масата. Това трябва да стане нещо като кауза", сподели Мартин Йорданов.

През следващата седмица по инициатива на русенския бизнесмен и общината ще се организира среща на различните индустрии, за да потърсят адекватни начини за насърчаване на развитието на бизнеса и намирането на работна ръка.

За Русе проблемът с липсата на квалифицирани кадри в областта на шивашката промишленост е много наболял, има и голямо текучество. Всеки месец в Бюрото по труда постъпват между 100 и 120 заявки, от които се удовлетворяват до 90. Трайно незаетите работни места в шивашката индустрия са около 30.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари