Радослав Бимбалов: Путинофилите тук са много по-гласовити и шумни

0
За мен президентът Радев, изтърсачето му Стефан Янев, грешникът Бойко Борисов и популистът Костадин Костадинов са виновни за усещането ни, че онези 16% са мнозинство
За мен президентът Радев, изтърсачето му Стефан Янев, грешникът Бойко Борисов и популистът Костадин Костадинов са виновни за усещането ни, че онези 16% са мнозинство Снимка: Фейсбук

Според последните социологически замервания едва 16% от българите одобряват инвазията на руската армия в Украйна. Тогава защо всички ние се тровим с усещането, че живеем сред нация, която би посрещнала танковете на Путин с цветя на жълтите павета?

Аз намирам няколко отговора на този въпрос.

Първо, путинофилите очевадно са много по-гласовити и шумни. Те изливат кресливи опорки в социалните мрежи, истерично, с кофи. Водачите на тази пропаганда, обаче, съвсем не са просто заблудени обикновени идеалисти, а добре платени глашатаи със силно обществено присъствие. Някои от тях редят фалшиви трели от най-високата трибуна на обществените медии БНР и БНТ.

Второ, медийната среда в България беше целенасочено съсипвана, повече от десетилетие. Качествените журналисти бяха маргинализирани, захвърляни в медийно изгнание. На тяхно място се инсталираха порцеланови статуетки, унизително и публично наричани „мисирки“, за по-сигурното им обезценяване. Българските медии бяха превърнати в символ на безгласност и нескопосан фалш.

Трето и най-важно. По време на управлението на ГЕРБ България беше съвсем нарочно превърната в слабохарактерно изтърсаче на Европа – свито в ъгъла, слаботелесно и оцапано, срамуващо се от членството си в НАТО и ЕС, услужливо пускащо путинския газ през земята и путинските болни мечти през главите ни. В парламента днес се чува гласът на откровено путинската партийна формация Възраждане, а от президенството ехти тихо съгласие с малоумното внушение, че сме неутрални по време на война, в която би трябвало да сме на страната на съюзниците ни.

Аз, като представител на 84% от българите, които не одобряват руската инвазия в Украйна, претендирам за своето право на мнозинство. България не просто е в НАТО и в ЕС. България Е НАТО И ЕС.

За мен президентът Радев, изтърсачето му Стефан Янев, грешникът Бойко Борисов и популистът Костадин Костадинов са виновни за усещането ни, че онези 16% са мнозинство.

И могат да ходят на онова... при руския кораб.

Радослав Бимбалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Spoko
    Понеже Бимби е ху'офил, колко сте прости и не разбирате, само устата му е окосмена да прилича на и да служи за ...сещайте се.
  • 3
    14
    Браво № 13
    Изцяло споделям становището ти че коментатър 6 не е написал и една вярна дума. Единственото което се съмнявам е в профила му - "друг русенец", по скоро е новопристигнал Русенец, ама не се знае от коя махала е довят
  • 3
    13
    darkaveng
    До 6, 18:31 | 16.3.2022 г, Баце, многоумний, кое от написаното не е вярно? Или, викаш, не е одобрено от фащ и ЕС? Баце????
  • 1
    12
    До 11
    В Селеметя само тома име ли сте чували. А за интелектуалния потенциал - нямате равни. Направо сте за Златните малинки. Ако знаете това какво е.
  • 1
    11
    до 10
    Но го написахме грамотно, бе Мюмюне! Не вярвам да си го забелязал.:) Хайде, Аллах здраве да ти дава и нова работа, защото за трол не ставаш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари