Шефът на ИАЛ: 9 са сигналите за летален изход след ваксинация

1
"Има и 6 случая, за които е установено, че между първа и втора доза е настъпило инфектиране с коронавирус“, заяви  Богдан Кирилов
"Има и 6 случая, за които е установено, че между първа и втора доза е настъпило инфектиране с коронавирус“, заяви Богдан Кирилов Снимка: bTV, стоп кадър

„Общо 9 сигнала имаме за настъпил смъртен случай след ваксинация срещу коронавирус, но при нито един от тях не е открита такава причинно-следствена връзка“

Това каза в "Тази сутрин" по bTV  шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

До момента към ИАЛ са подадени 3900 сигнала за нежелани лекарствени реакции, като огромна част от тях са описани в кратката характеристика на препаратите.

„При смъртните случаи те са в различна възрастова група, с различни придружаващи заболявания. Има и 6 случая, за които е установено, че между първа и втора доза е настъпило инфектиране с коронавирус“, допълва Кирилов.

Единственото противопоказание за ваксиниране са данни за алергична реакция спрямо някоя от активните съставки. Стратегията на здравните власти потвърждава необходимостта от прилагане на ваксините при максимален брой хора, за да се ограничи разпространението на заразата“, каза още той.

Относно поставянето на бустерни дози Кирилов допълни, че всички регулатори са категорични за ползите от трета доза. Той коментира, че компаниите вече работят по специфични ваксини за конкретни варианти на вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари