Коридори за ваксиниране ще има до 9 май. След това – ако има ваксини

0
Властите съобщиха, че за периода април – юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените в ЕС ваксини
Властите съобщиха, че за периода април – юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените в ЕС ваксини Снимка: Фейсбук

"Коридорите за ваксиниране без записване ще продължат да работят 9 май. След това ще бъде преценено дали има достатъчно ваксини и ще бъде решено дали т. нар. зелени коридори ще се запазят"

Това каза министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов на брифинг във вторник, цитиран от Свободна Европа. 

„Трябва да се направи анализ за бройките необходими ваксини по фазите за личните лекари и тези, които имат основание да ги получат. Ако имаме достатъчно количество ваксини, които да обезпечат ваксинирането по фазите и остават бройки ваксини, зелените коридори могат да бъдат удължени“, каза Ангелов при пристигането на нова доставка от ваксините срещу COVID-19, цитиран от БТА.

Той добави, че се наблюдава голям интерес към ваксинирането в т. нар. зелени коридори в големите градове, а в по-малките населени места той е по-нисък.

Във вторник работата на коридорите за ваксиниране без предварително записване продължава. На 4 май ще работят центрове във всички области в България, с изключение на Хасково, Смолян, Разград и Плевен. Списък с работещите пунктове за ваксинация и работното им време можете да намерите тук.

Във вторник в България пристигнаха 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech. През май държавата очаква всяка седмица същото количество ваксини на тези производители, а през юни се очаква количеството да се увеличи до 410 000 дози ваксини на седмица.

Властите съобщиха, че за периода април – юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените в ЕС ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук