Северна Корея се обяви за ядрена държава

1
Севернокорейският лидер има изключителна власт над ядрените оръжия
Севернокорейският лидер има изключителна власт над ядрените оръжия Снимка: ЕРА/БГНЕС

Севернокорейският лидер има изключителна власт над ядрените оръжия

Корейската народнодемократична република (КНДР) е обявила със закон, че е държава, притежаваща ядрено оръжие, и че всяко решение относно използването на ядрени оръжия принадлежи единствено на нейния лидер Ким Чен Ун, съобщи южнокорейската информационна агенция Renhap, цитирана от БГНЕС, като се позова на севернокорейски държавни медии.

Агенцията съобщава, че постановление, озаглавено "Политика в областта на ядрените оръжия", е било прието от 14-ото Върховно народно събрание на Северна Корея на сесията му на 7 септември.

Документът от 11 точки включва разпоредби относно предназначението на ядрените оръжия, състава на ядрените сили, командването и контрола над тях, изпълнението на решенията за използване на ядрени оръжия, принципите и условията за тяхното използване, мобилизацията, безопасната поддръжка и защита.

Третата клауза относно "командването и контрола на ядрените оръжия" гласи, че севернокорейският лидер има изключителна власт над тях и "взема всички решения относно ядрените оръжия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    до 6
    Дали лижа задници или ти не можеш да си обясниш защо и какво казвам, бе теле?:) Бягай да цункаш дупето на Байдън и дано имаш късмет да са му сменили памперса.:)
  • 4
    7
    до 5
    Не, бе малоумник! Ти си комунист, че и болшевик, не вярвам да правиш разлика. Та, кажи в какво греша, бе рожбо на съвременната образователна система, раждаща основно идиоти, типичен представител на която си и ти. То и комунизмът ни го натресоха разни неграмотни овчари и дупедавци като теб.:) Ама вярно си голямо теле! :) Ама да знаеш, че ще те хранят до време, после ще те заколят.:)
  • 0
    6
    до 4
    на мен и сащ и русия са ми еднакво противни, едните наркомани другите алкохолици, само ти лижеш руски задници тук
  • 0
    5
    до 4
    по-голям комунист от теб има ли бе изплискал чичка? да има как и гъза му ще излижеш на путин
  • 7
    4
    до 3
    Ами 3/4 от населението на Земята, бе теле загубено. Да ти ги кажа ли по континенти? Северна и южна Америка без САЩ, Канада и Колумбия. Страните от ООП, сиреч нефта и газа, Африка изцяло, Азия практически иццяло. Само телета като теб, ЕС, САЩ, Канада , Англия и Австралия са зад Помперса, бе идиот? Майкати и баща ти май са правоверни комунисти, че само такива могат да родят такъв гладък мозък и гъзолизец!:))) Чупка, бе идиот!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари