Ким Чен-ун нареди ускорена подготвка за война

1
Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма"
Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма"

Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма"

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова армията, оръжейната индустрия и ядрения сектор да ускорят подготовката за война заради безпрецедентните равнища на конфронтация със Съединените щати.

Пред партиен форум, последен на ключовите политически направления през следващата година, Ким Чен-ун заяви, че Пхенян ще разшири стратегическото сътрудничество с "независими държави, които се противопоставят на империализма".

Преди една седмица севернокорейският лидер предупреди, че страната му няма да се поколебае да нанесе ядрен удар в случая на провокация с ядрени оръжия. През отиващата си година Северна Корея включи ядрена доктрина в Конституцията, изстреля шпионски сателит и нов тип междуконтинентална балистична ракета.

Сеул, Токио и Вашингтон активираха система за споделяне в реално време на данни за севернокорейските ракетни стартове. Американска ядрена подводница акостира в Южна Корея, а Съединените щати изпратиха бомбардировачи Б-52 за съвместни учения с Южна Корея и Япония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари