Сестричката на убитата Плами остава още година в приемно семейство

0
Сестричката на убитата Плами остава още година в приемно семейство

Второто дете на Пламен Петров, който е обвинен, че на връх Великден е убил с ритници и юмруци 7-годишната си дъщеря Пламена Пламенова Петрова, може да бъде настанено за постоянно в приемно семейство.

Десислава Пламенова Петрова (на 5 години) е по-малката сестричка на пребитата до смърт Плами и Районният съд разгледа днес делото за настаняването й в приемно семейство, пише "Топ новини".

По Закона за защита на детето подобен ред мерки за закрила се определят от съда. Малката вече е временно настанена при приемно семейство, каквито са изискванията на чл. 26 от посочения нормативен акт. На делото днес присъстваха приемната й и биологичната й майка – Деница Атанасова.

Последната не пожела да се дава ход на делото, защото адвокатът й отсъства. От Дирекция „Социално подпомагане“ обаче пожелаха това да стане и съдията уважи тяхното искане. По време на заседанието представителят на държавната институция посочи, че иска да се потвърди наложената мярка за закрила – настаняване в приемно семейство, като срокът за това бъде 1 година и че няма нови обстоятелства по случая, които да налагат промяната й.

Те допълниха, че не са открили възможност малката Деси да бъде настанена при близки и роднини, нито да бъде върната на биологичната майка.

Становището на наблюдаващия прокурор беше, че най-добре за детето ще е то да бъде настанено в приемно семейство.

Решението на съда ще излезе в законовия едномесечен срок.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари