Сергей Шойгу: Украинската контраофанзива е неуспешна на всички фронтове

2
Руският министър на отбраната добави, че обстановката в част от Запорожка област, която е под контрола на Русия, е напрегната
Руският министър на отбраната добави, че обстановката в част от Запорожка област, която е под контрола на Русия, е напрегната Снимка: © РИА Новости / Пресс-служба Минобороны РФ

Руският министър на отбраната добави, че обстановката в част от Запорожка област, която е под контрола на Русия, е напрегната

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че украинската контраофанзива е напълно неуспешна, но добави, че обстановката в част от Запорожка област, която е под контрола на Русия, е напрегната, предаде Ройтерс.

"Въоръжените сили на Украйна не постигнаха целите си на нито един от фронтовете" каза Шойгу. "Обстановката е най-напрегната на фронта в Запорожка област", добави той. "Врагът е задействал от стратегическия си резерв бригади, чиито военнослужещи са обучени от западни инструктори", каза още руският министър, цитиран от БТА.

Русия окупира части от Украйна, за да установи "сухопътен мост" до черноморския полуостров Крим, който анексира през 2014 г., посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    до 10
    Кои дивотии бре?!? Официални медии го писаха, тва УНИАН, тва СНН, тва ВВС, има и клипове с тези приказки, това че ви е къса паметта си е за ваша сметка?!? Я речи, за три месеца контранаступ, колко територия си върнаха?!? Май няма колкото Русе, а?!?
  • -2
    10
    До 8
    Откъде ги измисли тия дивотии бе глупак ! Ти само "Советскии Мир " ли четеш ? Ама сега е 2023 година , а не 1944 ! Разбери бе човече- връщане на миналото е невъзможно ! Виж нивото на живот в Европа и погледни Русия ! Като тях ли искаш да живееш ?
  • 3
    9
    юруууууш
    „Всички предприятия, както и висшите учебни заведения, формират списъци с новобранци. Местни медии, позовавайки се на източници в президентството, пишат, че за офанзива през пролетта Генералният щаб на ВСУ изисква 200 хиляди души до края на годината и 300 хиляди - следващата зима. Досега териториалните центрове за придобиване (ТЦЦ) набират седем до девет хиляди на месец. Дори не покриват загубите.“ Що така бе, Миме?!?
  • 5
    8
    шушончо бре,
    зеления тая пролет нали рече, че на лято щял да почива в крим?!? американският генерал в оставка Бен Ходжис до пролетта на тази година постоянно повтаряше, че „Крим ще бъде освободен преди края на лятото на 2023 г. " Лятото свърши и сега западните медии тръбят: „Успехите на Украйна на Южния фронт може да отворят пътя към Крим“. Михайло Подоляк 28 ноември миналата година обеща на цяла Украйна, че „след шест месеца ще се разхождате на любимата си крайбрежна улица в Ялта“. Дори добави думата „гарантирам“. А сега нарича „инфантили“ онези, които напомнят за тези „гаранции“.Дейвид Петреъс , ден преди началото на прословутата „украинска контраофанзива“, ни убеждаваше , че „всичко ще се реши в рамките на 72-96 часа“ Що така бре, галошче?!?
  • -4
    7
    блядовете
    Блядовете имат големи трудности да набират ново пушечно месо и са се посрали окончателно в Украйна. Путин ще го лапа скоро заедно с "орехите"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари