Сергей Шойгу иска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия

1
Руският министър на отбраната е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи
Руският министър на отбраната е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи Снимка: АП

Руският министър на отбраната е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на изявление на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари