Сергей Шойгу: Русия увеличи производството на военни дронове

1
Трябва да бъдат решени въпросите за използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства и воденето на електронна война, заяви той
Трябва да бъдат решени въпросите за използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства и воденето на електронна война, заяви той Снимка: © РИА Новости / Кирилл Каллиников

Трябва да бъдат решени въпросите за използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства и воденето на електронна война, заяви той

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви на кадри, показани днес от ведомството му, че производството на военни дронове в Русия се е увеличило през последната година, въпреки че някои технически въпроси все още не са решени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Необходимите производствени мощности вече са създадени така, че да можем да решим успешно повечето задачи, които стоят пред нас днес", каза той по време на обиколка в завод в разположената на волжката република Удмуртия.

На кадрите Шойгу заявява на среща с официални лица, че трябва да бъдат решени въпросите за използването на изкуствен интелект в безпилотните летателни средства и воденето на електронна война.

Русия използва широко дронове в продължаващата вече почти две години военна кампания в Украйна, но често ѝ се налага да разчита на евтини безпилотни самолети "Шахед" иранско производство.

През последните месеци Москва прави заявки, че военната ѝ промишленост е увеличила производството на този вид техника, на фона на опитите на Русия да намери благоприятен за нея изход от безизходицата на бойното поле в Украйна.

Според украинските командири дроновете ще бъдат от решаващо значение за вземането на надмощие в конфликта, а според военни анализатори засилената употреба на тези летателни средства на бойното поле прави трудно напредването на сухопътните части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    чичомиткобрат
    Не разбирам какво искат да кажат с този абзац: "...на фона на опитите на Русия да намери благоприятен за нея изход от безизходицата на бойното поле в Украйна." За каква безизходица става въпрос? Руските части просто ще доизтребят украинските докато от украинската армия нищо не остане, тогава Украйна трябвада капитулира, понеже каквато и военна техника да им дадат, след като няма кой да работи с нея, е безполезна. Въпроса е дали този боклук Зеленски ще бъде премахнат, за да се сложи някой нормален украинец, който мисли за мир и да приключат военния конфликт завинаги, за да могат и украинците да си отдъхнат вече, или червея Зеленски ще ги хвърля с лопатата в огъня докато и последния украинец умре и украинската криза стане на всички нива - икономическа, демографска и т.н. и накрая цялата държава рухне, започнат граждански войни и района остане конфликтен не 2 а 20 години. И за това са виновни американците и техните масонски сатанистки ръководители. Да лъжат простия наркоман, че ще стане украински национален герой и ще го пише в учебниците им по история още 200 години напред. Те може да се бият за консерви с пастет, а не да им е до учене ако това продължи още дълго. Сега Украйна се крепи само на помощите от запада, ако те свършат, икономическия мехур най-накрая се пука и всичко свършва за тях. Поне 100 години няма да могат да се оправят и да си стъпят на краката, а всичките измрели мъже ще доведат раждаемостта почти до нула.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари